DO KINA: Renner, Bardem, Cruzová. A vedle hvězd dvakrát animace

  • 0
Ze sedmi novinek týdne jsou hned dvě animované, na jednu z nich však děti až do osmnácti let nesmí. Z hraných děl si říká o pozornost Escobar, v němž se potkal herecký manželský pár Javier Bardem a Penélope Cruzová.

Životopisný Escobar vypráví o vzestupu a pádu kokainového krále Pabla Escobara, kterého hraje Javier Bardem, jeho milenku, známou televizní moderátorku, ztvárnila Penélope Cruzová.

Asijský příběh Bistro Ramen vypráví o specialistovi na tradiční japonské jídlo zvané ramen. Mladý kuchař se vydá do Singapuru, kde poznává nové recepty i stará rodinná tajemství.

Název Já, Simon nese snímek, jehož tématem je módní coming out. Nick Robinson tu představuje středoškoláka, který se nechá vydírat spolužákem, jen aby nevyšlo najevo, že je gay.

Komedii Máš ji! vládne Jeremy Renner jako jeden z pěti kamarádů, kteří spolu hrají rok co rok po celý měsíc na babu. Tentokrát se turnaj koná ve stejném termínu jako svatba dosavadního vítěze.

Polský thriller Věž. Jasný den se odehrává na vsi, kde se utkají dvě sestry. Jedna se vrací poté, co před lety zmizela, druhá vychovala její dceru a nyní se bojí, že o ni přijde.

Animované Příšerky z vesmíru vznikly v koprodukci Německa, Lucemburska a Dánska. Líčí, jak samotářský školák potká bláznivou trojici ufonů, kteří na Zemi přiletěli pro masážní matraci z televizní reklamy.

Také Teheránská tabu mají animovanou podobu, ale hovoří výhradně k dospělým. Na osudech tří žen a jednoho studenta popisují život pod diktátem islámského práva. Ukázky a komentář najdete na videu.