DO KINA: Premiéru hlásí šest a půl filmu. Ta půlka je nakonec nejlepší

  • 1
Ani jedna ze sedmi premiér týdne neslibuje masový hit. Asi nejvíce diváků očekává česká pohádka nebo drama s vystřiženým Kevinem Spaceym, nejvyšší hodnocení však má baletní dokument, přestože trvá jen půlhodinu.

Třicetiminutový snímek Michail Baryšnikov: Prostor představuje nezvyklý formát i žánr, přesto mu desítky kin daly šanci. Ve filmové podobě baletního duetu září Michail Baryšnikov a Ana Laguna.

Rodinný film s pohádkovými motivy Dukátová skála líčí hledání pokladu. Parta dětí chce invalidnímu kamarádovi sehnat peníze na operaci při prázdninovém dobrodružství v rozvalinách hradu.

Pod názvem Labyrint: Vražedná léčba vrcholí akční série, ve které se parta teenagerů pokouší uniknout ze smrtícího bludiště. Na své pouti kličkují mezi záhadnou nemocí a stejně záhadnou organizací.

Romance Na konci světa sleduje osudový vztah, který se vyvine mezi mladým Britem, synem majitele zapadlé ovčí farmy, a sezonním rumunským brigádníkem.

Hrdinka francouzského dramatu Paula se octne na ulici poté, co ji po deseti letech opustí přítel. Ale znovu se odrazí ode dna společnosti a hledá svou cestu zpátky.

Animovaná detektivka S láskou Vincent vznikla unikátní metodou. Více než sto umělců z celého světa vytvořilo podle devadesátky děl Vincenta van Gogha skoro 70 tisíc olejomaleb.

O snímku Všechny prachy světa se hodně mluvilo, když z něho režisér Ridley Scott vystřihl Kevina Spaceyho a všechny jeho scény přetočil s Christopherem Plummerem. Ukázky a komentář najdete na videu.