DO KINA: Klapzubáci se vracejí, budoucí Jan Žižka mizí Beze stop

  • 0
Osm premiér se na sklonku září hlásí o slovo, ale vyložený divácký hit mezi nimi znovu chybí. U rodinných výprav do kina má o víkendu asi nejvíce šancí animovaný sněžný muž Yeti.

Na americký nezávislý snímek Beze stop láká jméno Bena Fostera, který nyní v Česku točí Jana Žižku. Příští vojevůdce se představí jako otec dcery, kterou vychovává v lesích daleko od civilizace.

Z domácí tvorby se vymyká Domestik, který vzbudil rozruch už na karlovarském festivalu. Prvotina Adama Sedláka vypráví o sportovci, jehož manželství se rozpadá nejen kvůli kyslíkovému stanu.

S filmem Odborný dohled nad výkladem snu přichází Pavel Göbl. Pokračuje v příběhu tří bývalých politických vězňů, který začal v předešlém díle Odborný dohled nad východem Slunce.

Obnovenou premiéru v rámci osmičkových výročí zažije komedie Klapzubova XI., která v roce 1938 poskytla roli otce fotbalového týmu Theodoru Pištěkovi. 

Dvakrát se připomíná absolvent FAMU Goran Markovič, příslušník takzvané české školy jugoslávského filmu. Falsifikátor se odehrává v 60. letech a líčí padělatele lidumila, Turné vypráví o divadelním zájezdu za občanské války.

Horor Hell Fest: Park hrůzy zavede partu mladých do lunaparku, kde je místo zábavného strašení čeká pravá krev. Sériový zabiják v masce totiž do říše děsivých atrakcí skvěle zapadá.

Animovaná pohádka Yeti: Ledové dobrodružství obrací legendu o sněžném muži naruby. Právě kmen bílých chlupáčů totiž objeví existenci podivných tvorů s malýma nohama - tedy lidí. Ukázky a komentář najdete na videu.