DO KINA: Proti komiksovým Avengers vyrukují hned tři komedie

  • 5
Roli diváckého favorita týdne má pokračování komiksu Avengers s podtitulem Infinity War. Superhrdinové však povedou válku i s dalšími osmi premiérami, mezi které patří tři komedie včetně domácí novinky Dvě nevěsty a jedna svatba.

Pod názvem Avengers: Infinity War se vrací celá sestava spasitelů světa a s ní i herci Robert Downey Jr. jako Iron Man nebo Chris Evans coby Kapitán Amerika. Zloducha jménem Thanos si zahrál Josh Brolin.

Romantická komedie Dvě nevěsty a jedna svatba představí dvě sestry, které se přetahují o stejného ženicha. Ústřední milostný trojúhelník tvoří Anna Polívková, Ester Geislerová a Jaroslav Plesl.

Americká veselohra Kazišuci, v originále Blockers, sděluje zápletku už názvem. Rodiče dospívajících dcer, které svůj plán prvního sexu svěřily internetu, se pokusí jejich panenství zachránit.

Ke komediím se hlásí též film Kupředu levá vracející se do východoněmeckého socialismu. Herec chce využít své podoby se stranickým šéfem Honeckerem, aby zrušil útok na demonstranty včetně své dcery.

Romanci Až na dno natočil Wim Wenders s dvojicí hereckých hvězd. James McAvoy a Alicia Vikanderová hrají špiona a bioložku, které letní románek posílí v jejich nebezpečných profesích.

Maďarský uprchlický příběh s prvky sci-fi Měsíc Jupitera vychází z nápadu, že syrský mladík postřelený na hranici získá schopnost létat. Do jeho osudu zasáhne otrlý lékař i posedlý policista.

Švýcarské drama Ženou z boží vůle sleduje tamní boj za ženskou rovnoprávnost na malé vsi. Až do roku 1988 totiž muž rozhodoval o rodinném rozpočtu i o tom, zda manželka smí chodit do práce.

Nečekaně zábavný unikát přinášejí Bratři Lumiérové. Komentované pásmo více než stovky filmů průkopníků kinematografie ukazuje, v čem všem byli první, od komedií přes triky po reklamu.

Dokument Scream for Me Sarajevo zosobňuje jinou raritu. Jde o příběh rockového koncertu, který Bruce Dickinson, frontman kapely Iron Maiden, hrál roku 1994 uprostřed obléhání Sarajeva. Ukázky a komentář najdete na videu.