DO KINA: Proti komiksu se postaví horor, komedie i Don Quijote

  • 0
Šest novinek týdne má vesměs prázdninový nádech. Výjimku z oddechové nabídky představuje těžce vyvzdorovaný snímek režiséra Terryho Gilliama s názvem Muž, který zabil Dona Quijota.

Projekt Muž, který zabil Dona Quijota chystal režisér bezmála třicet let, pokaždé však ztroskotal. A když moderní variaci na klasický román konečně natočil, soudí se o její práva s bývalým producentem.

Ctitelé komiksů dostanou další várku své zábavy v příběhu Ant-Man a Wasp. Tři roky po snímku Ant-Man musí hrdina znovu obléci zmenšovací oblek, aby se vrhl do bojové akce po boku krásné dívky.

Romantická komedie Manžel na zkoušku sleduje bohatého zhýčkaného playboye, kterého osud vystaví zkoušce. Když ztratí paměť, přijde si pro něj údajná manželka s falešným oddacím listem.

Drama Než přišla bouře natočil islandský tvůrce Baltasar Kormákur podle skutečné události. Mladý pár vyjel na romantickou plavbu, která se však s příchodem hurikánu mění v boj o život.

Krimikomedií Profesoři zločinu: Velké finále se završuje trilogie, která popisuje zločineckou dráhu univerzitních vědců. Znovu se objeví tajemná droga, která slouží jako nástroj rafinované pomsty. 

Horor První očista se po třech dílech vrací na prvopočátek. Popíše, jak začal experiment, kdy se pro jednu noc povolují všechny druhy zločinu a policie i záchranáři mají volno. Ukázky a komentář najdete na videu.