Michal David | foto: TV Óčko

Michal David odtajnil film Decibely lásky. Zpívá tu fotbalista Horváth

  • 46
Hudebně taneční romance s písněmi 80. a 90. let. Tak shrnul Michal David snímek Decibely lásky, který se začne natáčet 14. září a do kin přijde v únoru 2016. Sejdou se v něm Iva Janžurová, Jiří Langmajer či Rudolf Hrušínský i jeho syn.

„Bude to love story dvou generací,“ řekl Michal David o příběhu, který svěřil debutantovi. „Míla Holík napsal moc pěkný scénář, hercům se líbí, takže si autor zkusí i režii,“ dodal producent, jehož písně ve filmu zazní.

„Ale kromě mých starších hitů i novinek jsme sehnali také práva k zahraničním šlágrům té doby, všichni nám vyšli vstříc,“ líčí David. Film Decibely lásky podle něj obsáhne zhruba šestnáct hudebních čísel, zazpívá si tu i fotbalista Pavel Horváth.

Snímek se chystá na plzeňskou půdu, kde vznikne většina scén včetně první klapky. „Opravdu jde o chytře napsaný žánr,“ vzkázala Lucie Vondráčková, která kvůli natáčení přiletí z Kanady.

Michal David přizval do týmu vesměs uznávané profesionály se sbírkou Českých lvů, kameramana Vladimíra Smutného, střihače Jiřího Brožka či zvukaře Jiřího Klenku. Společnost Falcon uvede Decibely lásky do kin 11. února 2016.

První filmový muzikál s Davidovými písněmi Discopříběh vznikl v roce 1987, Discopříběh 2 následoval roku 1991. „Ale Decibely lásky je naprosto jiný, nový, odlišný a samostatný projekt, který nemá s Discopříběhy vůbec nic společného,“ ujišťuje Michal David.