Jiří Mádl si zahraje policistu.

Jiří Mádl si zahraje policistu. | foto: Film Čára

Chystá se seriál o zkáze Dejvického divadla i krimi s Jiřím Mádlem

  • 5
Po Čtvrté hvězdě a Dabing Street připravuje Česká televize ve spolupráci s Dejvickým divadlem další komediální seriál. Pod názvem Zkáza Dejvického divadla jej režíruje Miroslav Krobot s kompletní sestavou herců, kteří ztvární sami sebe.

Značnou část připravovaných projektů ČT představuje populární žánr krimi a to včetně koprodukční minisérie Princip slasti. „Téma totiž spojuje města tří postkomunistických zemí, Varšavu, Prahu a Oděsu,“ shrnul režisér Dariusz Jablonski obsah syrového thrilleru s Karlem Rodenem.

V přípravě je také vůbec první licenční spin off, tedy dílo odvozené od vybrané postavy či motivu jiného titulu. K postavám městečka ze seriálu Doktor Martin se vrátí Strážmistr Topinka. Děj se sice točí kolem titulní postavy v podání Roberta Mikluše, ale k lékařské roli se vrátí i Miroslav Donutil.

Viktor Tauš v příběhu Nelegál vylíčí osudy lidí zapletených s drogovou mafií a policistů, kteří s ní bojují. Robert Sedláček chystá šestidílný Sever s Jiřím Mádlem v roli policisty, jenž odhalí korupci šéfů, a na tradici historických detektivek naváže desetidílná série Jaroslava Brabce Zločiny Velké Prahy, kde vyšetřovatele ztvární Jaroslav Plesl.

Tragikomický příběh z divokých 90. let se zrodem organizovaného zločinu točí Jan Hřebejk pod názvem Rédl s Ondřejem Sokolem v hlavní roli. Dvoudílný Stockholmský syndrom režíruje Dan Svátek a pátrání čeká i na děti, v třináctidílném seriálu Juraje Nvoty Malí velcí detektivové se totiž dostanou školáci na stopu černému obchodu s exotickými zvířaty.

Vedle pětačtyřiceti premiérových hraných titulů uvedou Kavčí hory pokračování divácky úspěšných cyklů Rapl, Labyrint a První republika. Profesní zájem zase vzbudila minisérie Spravedlnost, jež získala Českého lva a zájem o ni projevili Američané, kteří podle látky plánují vícedílný seriál.