Anna Geislerová v seriálu Božena (2021)

Anna Geislerová v seriálu Božena (2021) | foto: © Česká televize

Božena, Kukačky, Hlava medúzy. ČT po Novém roce nasadí tři nové série

  • 13
Po chudším podzimu, kdy hranými novinkami z vlastní tvorby šetřila, se Česká televize chystá na silný novoroční start. Tři premiérové tituly zahrnují osud Boženy Němcové, rodinné drama o záměně dítěte a kriminální záhadu.

Od 3. ledna 2021 bude po čtyři neděle hlavní vysílací čas na ČT1 patřit minisérii Božena, která převypráví život spisovatelky Boženy Němcové. Stojí za ním čistě ženský tvůrčí triumvirát, scénář napsaly Hana Wlodarczyková a Martina Komárková, režii převzala Lenka Wimmerová. V titulní roli se představí Aňa Geislerová, kterou v mladším věku alternuje Anna Kameníková.

V pátek 8. ledna odstartuje třináctidílný seriál Kukačky, vyprávějící příběh dvou rodin, které si v porodnici vyměnily dítě. Projekt vzešel ze společnosti Dramedy, která pro Kavčí hory vyrobila ságy Vyprávěj! či První republika, režisérem je Biser Arichtev a hereckou sestavu tvoří Marta Dancingerová, Marek Adamczyk, Sabina Remundová či David Novotný.

Pondělky od 11. budou vyhrazeny osmidílnému kriminálnímu seriálu Hlava medúzy, jehož ústředními aktéry jsou vyšetřovatelé vražd brněnské kriminálky. Symbolem příběhu je stejnojmenný Rubensův obraz a jednotlivé díly jsou inspirovány skutečnými případy. V režii Filipa Renče se objeví Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák či Michal Isteník.