Diskuse k článku

RECENZE: Black panther vede černošskou Hru o trůny se stopami humoru

Marvelovský Black Panther se komiksové velkovýrobě vymyká jen prvními zámořskými reakcemi. Fanoušci jej totiž hodnotí vlažněji než kritici, ač jindy tomu bývá naopak. Že by důvod tkvěl v politické korektnosti?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š27t23ě23p41á84n76k78a 25P37a80v44l50í25k41o89v56á 1109459664901

Jelikož jsem šla na oddechovku, nebyla jsem zklamaná. Vyčítat těmto filmům, že jsou předvídatelné, je nefér - prostě hlavní hrdinové přežijou, aby mohli hrát v dalším filmu, a sem tam kolem někdo zařve. Přišlo mi škoda naprosto nevyužitého Martina Freemana, naopak krásně "sedla" hudba v duchu etno. Čekala jsem, že někde vykoukne Winter Soldier, ale to si holt budu muset ještě počkat ;)

0/0
18.2.2018 16:56

J37a80n23a 77Š28r71á53m42č61í71k70o64v31á 3589818689

Nebo zůstat v kině až do konce a neutíkat po první post scéně, že? ;-)

+1/0
19.2.2018 14:03

T90o27m51á38š 86V15e69s87e29l39ý 1462732893176

55? Nechápu, proč tu babču na tento film a jiné komiksové filmu, ještě kina pouštějí. Vždyť ta paní naprosto netuší, která bije. Jinak Wakanda jako nejpokročilejší technologický stát světa je docela pěkně udělaná.

+1/−3
15.2.2018 10:57

D18a43v45i94d 63K40o71č92í 5599379853501

Výjmečně musím se Spáčilovou souhlasit. První Marvel, na který nemám chuť jít podruhé. Prostě převážně nudil. Stokrát omleté schéma, kterému tvůrci nenašli v ději nic, co by překvapilo. Bylo to děsně předvídatelné. Navíc mám pocit, že to bylo celé natočené s modrým pozadím, že i všechny přírodní scenérie jsou počítačové.

+1/0
15.2.2018 9:36
Foto

L74u74k61á94š 12F52r82y19d37r58y57c54h 2796726506518

právě jsme to dokoukali, film je to fajn, bere se o něco vážněji než jiné marvelovky, řadil bych někam k thor 2 nebo hulk, co se týče vážnosti, vizuál skvělej, akce taky skvělá, autorka článku jako vždy mimo ...

+1/−4
14.2.2018 22:13

J84i68r43i 66B90o85r96o18v68y 7297166987593

Když to tak porovnám s ostatními filmy z Marvelu, tak je sice jiný, ale stejně kvalitní jako je Ant-Man. Hodnocení proto dávám 90 % - http://www.zk4.cz/8Q

+1/0
14.2.2018 13:39

J63o68s92e82f 16U41l28m46a44n 8690120178975

Ježiš, to je zase námět. Ten film by nespasilo nic. Ale je fakt, ze Transformers je ještě o třídu horší.

+3/−5
14.2.2018 12:30

O31n21d34ř75e74j 57Z40e21m38a89n 5430124438439

Vy jste ten film viděl? Nebo se řídíte podle "recenze" někoho o kom se ví že tyhle filmy, tyhle typy filmů nemá rád?

+4/0
14.2.2018 12:43

P55e24t59r 41Š49t75ě20p 2163463320786

Holt některé filmy jsou natočené pro černochy, ty se zbytku světa moc nelíbí...

+3/−2
14.2.2018 10:38
Foto

F14i25l20i39p 55J77a10r63a57b 1523507930187

Tak zrovna tenhle film se "zbytku světa" líbit bude.

+5/0
14.2.2018 16:49

K87a65r33e49l 57F31r70a14n12ě26k 3188163887915

Jenom 55% od Spáčilové? Tak to by mohlo být dobré.;-)

+7/−4
14.2.2018 10:37

M12a52r50t78i69n 40D66y86b91a17l71a 1801687725973

Zatím 26 lidí hodnotilo na csfd, 76%

0/0
14.2.2018 10:21

I40g26o47r 17K70a49d46l32e68c 5361765919219

spáčilová by měla přestat psát recenze, když tomu nerozumí, už je to směšné... není divu že z ní mají všude srandu

+6/−16
14.2.2018 9:57

T26i32b12o67r 74V18i37z65v26a36r13y 9854474473285

No když to říkáte...tak to bude pravda.:-)

+3/0
14.2.2018 10:12

O10n79d30ř53e78j 92Z85e93m15a48n 5230824748859

Akorát že ona to fakt neumí a místy je to čirý diletantismus, nejvíc jsem kroutil nevěřícně hlavou u její recenze filmu Muž na laně, kde psala něco o povinné romantice a přitom jí zcela uniklo, že ti dva skutečně existovali, potkali se a po nějakou dobu spolu měli ten vztah co byl zobrazen v tom filmu.

+3/−3
14.2.2018 10:24

O51n65d53ř29e48j 72Z16e90m59a24n 5930144548329

Pane Kvěš, víte o jakém filmu je řeč? Vám nevadí že ten vztah který ti lidé skutečně mezi sebou ten vztah měli někdo označí jako něco umělého, protože povinná romance?

0/0
14.2.2018 11:18

O41n67d57ř65e71j 46Z44e84m20a47n 5910764588949

Jak jinak to nazvat než čirým diletantismem?

Za slova navíc se omlouvám, když někdo hájí takovou "kvalitní" práci, tak mě to rozčílí.

0/0
14.2.2018 11:22

Š75t24ě92p43á60n 71K14a71l27u89ž80a 4569635447

2x reagovat sám na sebe? Slušná práce!

+3/0
14.2.2018 13:14

O45n43d40ř10e18j 44Z19e72m98a88n 5410344618479

Akorát že já jsem na sebe nereagoval, já jsem jen doplňoval, přidával další věci...

Ale je vidět že vás to o čem je řeč nezajímá

+1/0
14.2.2018 13:23

M93i36l39a66n 26V52o56s24t80r62ý 6139466864314

Tak pro info vím o jaký film jde a s jejím zhodnocením cituji: "Dokonce i mladistvá romance, ač pro film spíš povinná než podstatná" mohu víceméně souhlasit... i když já bych použil jiná slova.

Proč s tím souhlasím? Protože je-li popisována skutečná událost tak její děj je jasný, není možné s ním hýbat (jinak by šlo o fikci nikoliv životopisný film) tudíž uvedení jednotlivých událostí (v tomto případě romance) je povinností i když na samotnou popisovanou událost neměli třebas podstatný vliv...

+1/0
14.2.2018 15:53

O94n57d76ř39e21j 82Z46e25m20a62n 5200424528289

Vytrhávat z kontextu vám jde...

0/0
14.2.2018 20:59

P98e21t79r 56M34u26n49z32a41r 1145261529616

Nevím jestli umí nebo neumí psát recenze, ale historii neumí. Pamatuji recenzi na Antropoid, kde kritizovala "patetické" výkřiky z krypty, které ovšem byly oproti zbytku filmu naprosto autentické.

+3/0
14.2.2018 13:51

J97i27ř29í 47K97v12ě66š 1543986762601

Nevšiml jsem si, že by z ní měl někdo srandu kromě pár jedinců z diskuse na idnesu.

0/−1
14.2.2018 11:12

O76n37d31ř54e14j 96Z62e10m10a94n 5250634428649

Zkuste se podívat i po jiných filmových kriticích a porovnejte úroveň jejich textu s tím co je tady. Ona totiž dobrá kritika neznamená jen to jak je tím hodnocen, znamená to i to jak je ta kritika dobře napsaná.

+2/0
14.2.2018 11:35

E48v84a 64H50a57s98n78í43k54o25v70á 1164641566414

Takové filmy to mají těžké. Přemrštělá chvála bude vždy podezřelá z "pozitivního" rasismu, zatímco důrazní kritici budou osočeni z rasismu "skutečného". Už jsem viděla hlášky běžný afroameričanů, že komu se nelíbí Black Panther, ale líbil se mu Kapitán Amerika, je "stinking rasist".

Každopádně by mě nenapadlo kritizovat film odehrávající se v Africe, že je málo "rozmanitý" a že tam hraje málo bělochů nebo asiatů.

+19/0
14.2.2018 9:05
Foto

F51i33l82i57p 47J90a84r40a83b 1813827140477

Přečtěte si recenze lidí, kteří nějaký rasismus, feminismus, pozitivní diskriminaci a podobné nesmysly neřeší a dokáží film zhodnotit v daleko širším záběru (technická stránka věci, filmové postupy, žánrový rámec atd.). Spáčilová naopak tato témata pokaždé cpe dopředu, protože ví, že jsou kontroverzní, a že český divák - pepík, si nad nimi s radostí zanadává.

+4/0
14.2.2018 16:59

O18n16d82ř55e23j 82Z50e69m24a30n 5260294238849

R^

0/0
14.2.2018 20:20

Najdete na iDNES.cz