Casey Affleck přebírá Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli za film Místo u moře (27. února 2017). | foto: Reuters

Na karlovarský festival přijede oscarový herec Casey Affleck

  • 8
Hostem zahájení 52. ročníku karlovarského festivalu bude herec Casey Affleck, držitel Oscara a Zlatého glóbu za hlavní roli ve filmu Místo u moře. Bratr Bena Afflecka převezme cenu prezidenta festivalu a se scenáristou a režisérem Davidem Lowerym a producenty Tobym Halbrooksem a Jamesem M. Johnstonem představí ve zvláštním uvedení novinku A Ghost Story.

„Jsme velmi rádi, že Casey Affleck přijme naši cenu a zároveň představí film režiséra Davida Loweryho, kde vytvořil jednu z rolí. Karlovarský festival v uplynulých letech s velkým ohlasem promítal předchozí snímek režiséra Loweryho Ain't Them Bodies Saints, jehož uvedení se bohužel nemohl Casey Affleck z pracovních důvodů zúčastnit,“ uvedl prezident festivalu Jiří Bartoška.

Herec, ale také scenárista, režisér a producent Casey Affleck se octl na vrcholu kariéry díky loňskému snímku Místo u moře, za nějž vedle Oscara a Zlatého glóbu získal přes čtyřicet cen z národních anket či mezinárodních festivalů.

Film A Ghost Story, v němž Affleck hraje s Rooney Mara, měl letos v lednu premiéru na festivalu Sundance.

Jednačtyřicetiletý herec měl oscarovou nominaci již za snímek Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem. Hrál také v sérii Dannyho parťáci, ve sci-fi Interstellar nebo ve filmu Gone Baby Gone, který byl režijním debutem jeho bratra Bena Afflecka.