Ze seriálu Buffy, přemožitelka upírů | foto: FOX

Vrátí se Buffy, přemožitelka upírů. Hlavní hrdinku ztvární Afroameričanka

  • 104
Kultovní seriál devadesátých let Buffy, přemožitelka upírů, který se dostal i české televizní obrazovky, se dočká volného pokračování. Pracuje na něm režisér originálu Joss Whedon, kvůli opakovaným kritikám se fanoušci poprvé dočkají afroamerické hlavní hrdinky.

Kromě Josse Whedona na seriálu pracují i jeho původní producenti Gail Berman, Fran Kazuiová a Kaz Kazui. Co se týče hereckého obsazení, nabídne však nová Buffy podle posledních zpráv odlišné tváře.

Kromě Sarah Michelle Gellarové si v seriálu původně zahrála ještě Alyson Hanniganová, která je známá i díky sitcomu Jak jsem poznal vaši matku. Mužské role patřily například Nicholasi Brendonovi nebo Anthony Headovi.

O ději prozatím tvůrci příliš neprozradili. „Stejně jako v případě originálu chceme i v rámci pokračování vytvářet metafory k problémům, které trápí současnou společnost,“ vyjádřili se tvůrci pro server Deadline.

Jméno televizního kanálu, který novou verzi  Buffy v USA odvysílá, prozatím není jasné. O výrobu se stará studio Fox 21. Režisér Whedon už v minulosti v rozhovoru pro server The Hollywood Reporter uvedl, že se pokračování nebrání. Příčilo se mu však, že by se tvůrci k seriálu vraceli pouze z finančních důvodů.

Buffy, přemožitelka upírů se natáčela mezi lety 1997 až 2003. Seriál sledoval osud středoškolačky, která byla vyvolená pro boj s upíry, jichž bylo její rodné město plné. V likvidaci zla jí pomáhal ještě školní knihovník Giles nebo napravený upír Angel.

Kromě Buffy se v nejbližší době dostane pokračování i seriálu Čarodějky, ve kterém tři mladé sestry ze San Francisca bojují pomocí nadpřirozených schopností s démony.

Podívejte se na upoutávku k první řadě seriálu Buffy, přemožitelka upírů: