Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M27a84r51t43i49n 49S20k97á53l26a 8924607508248

Rozumím paní recenzentce, nicméně - co jiného u příběhu kapel odvyprávět než právě příběh samotný? Už takhle si tvůrci skutečnost upravili dost razantně (u Fat Bottomed Girls na turné 1974 jsem skoro lezl stropem kina) a na mnoha místech. Mně ten kompromis reality a nadsázky přijde rozumný. Občas je tam patos (zmíněná scéna v dešti), ale to si Hollywood prostě přeje. A myslím, že je tam v rozumné míře.

Vrcholem filmu je beztak neuvěřitelně skvěle natočený a hlavně neuvěřitelně věrná kopie Live Aid... na poměry Queen spíše lehce podprůměrný koncert, na poměry ostatních kapel naprosto nepřekonatelná meta...

+37/0
doporučit
1.11.2018 10:05

O43n41d87r29e50j 89S90p93a26l64e34n63k76a 3652611564

na 100% by to natočil Bůh, na 80% Mirka Spáčilová, na 60% ti nejlepší, ... Takže super hodnocení. :-)

+29/0
doporučit
1.11.2018 11:14

L34u40m94í97r 13W82o48l46f 4160263354

Mirka Spáčilová je zase vedle jak ta jedle. "klubové pokusy, první smlouvy, desky, televizní vystoupení, turné..." - co je na tom banálního? Možná to patří k příběhu každé kapely ale o tom ten film je. Nepamatuji si, že bych se někdy u takto dlouhého filmu ani minutu nenudil.

+24/0
doporučit
5.11.2018 12:12

E56v41a 91B72r92y42c89h71o97v92á 8275630344

Já té recenzi nějak nerozumím. Mirka pochválila úplně všechno, na Malicka pěje skoro ódy, zbytek kapely je "příjemná partička", hudba je geniální... Pak zkritzuje, že film o hudební skupině se zabývá banalitami jako: "klubové pokusy, první smlouvy, desky, televizní vystoupení, turné..." Čím jiným by se ten film měl jako zabývat? Pak ve dvou větách malinko pohaní banality a prvoplánovost a napaří tomu 60% = lehký nadprůměr... Může mi to někdo vysvětlit?

+21/0
doporučit
2.11.2018 10:25

D32a37v93i56d 26R83y25c55h31e86t63s45k36ý 9206291450380

Ikonických 60% od MS ;-D

+21/0
doporučit
1.11.2018 10:25

S14t79e14p82a74n 67T69o33t41h 8908829325718

Někdy mi přijde, že Mirce někdo nastavil v redakčním systému 60 a ona to neumím změnit... Ale tak aspoň víme, že to bude dobré...

+20/0
doporučit
1.11.2018 14:10
Foto

D84a36n 46R77u44b77í60n 4213523589

Mirka jde zase proti proudu ;-D

+19/0
doporučit
1.11.2018 10:48

O98n50d40ř84e70j 84Š39i95m63e60k 5773562877588

Na CSFD a IMDB v tuhle chvíli v TOP50, ale tady to má jenom na 60%. ;-D;-D;-D

+19/0
doporučit
1.11.2018 10:29

A53l28e53š 29V88y56k60y83p64ě47l 2642910602986

Mirka 60, zbytek sveta od tohoto cisla ke stovce. Myslim, ze ten film, ac zatim neshlednut ma na to urvat nejen par Oscaru, ale take se zapsat do historie jako jeden z velkych, filmovych, zivotopisnych milniku.

+17/−1
doporučit
1.11.2018 10:11

J72a51r11o59s53l68a61v 33S75e26d38l47á70č15e53k 3364181336588

já přišel taky právě z kina a řeknu jen jedno...běž se bodnout Mirko Spáčilová...a jinak i když je mi jasný, že na to jdou hlavně spřízněný duše, sedět do posledního titulku a pak tleskat jsem zažil naposled na Amadeovi...:-)R^

+12/0
doporučit
1.11.2018 20:29
Foto

J88a88n 84H34o41l66o32v69s51k89ý 6567309321

Na csfd.cz právě 94 % a 12 nejlepší film vůbec, tady 60 %. Tak si to zprůměruju...a vynásobím koeficientem geniální hudby Queenů. :-P

+16/−3
doporučit
1.11.2018 11:32

T30o46m45á63š 87V36i54t38á14s83e65k 3292527711279

Už jen fakt, že paní Mirka tomu dala 60% je zárukou toho, že ten film je fakt pecka. A přátele - je! R^ Viděno včera na předpremiéře a přemýšlím, že dneska půjdu znova.

+15/−3
doporučit
1.11.2018 11:21

L23i22n58d93a 37N83o36v50o83t61n25á 9351211120381

Film se nevleče! Kdo má rád jejich hudbu - tak bude chtít přídavek!

+9/0
doporučit
5.11.2018 22:08

F63e33r36d81i26n48a84n16d 90S53m45r31č43e60k 7808491757467

V některých diskusích jsem tipoval od SPA 65 %, tak jsem se moc nespletl. Na novinkách to mělo 90 %, na ČSFD 84 % a Mirka to pěkně vosolí. Už dlouho mám podezření, že tahle paní svoji práci přestala rozumět tak někdy před 20 lety.

+15/−4
doporučit
1.11.2018 12:42

K79a97r34e76l 43K70r37o92u62l18i23k 7149749395134

Nikdy jsem nešel na film 2x, ale na tuhle hudební pecku půjdu několikrátR^

+8/0
doporučit
7.11.2018 19:42

M91a81r37e65k 28L44i45b95i 1733733864457

Právě jsem se vrátil z kina. Mám z toho rozporuplné pocity, což je ale asi v pořádku, když to byl film o životě rozporuplného Freddiho Mercuryho. Je to bizardně geniální, ale stojí za to na to jít.

Mám jen jedno doporučení. Pokud jste citlivější povahy, homofob či si nejste úplně jistý svoji sexualitou a zároveň o Freddim Mercurym víte jen to, že hezky zpívá, tak doporučuju si přečíst nejdřív jeho životopis, abyste pak nemuseli z kina v půlce filmu odejít, jako jeden pán, co seděl pod náma a mumlat si pod vousy něco moc nekorektního. A ještě upřesním, že to nebylo nic hroznýho, jen nějaká pusa a dost. Týpek to ale stejně nedal ;-DV

+7/0
doporučit
1.11.2018 18:35

M39i90c28h49a11l 44M84o45u64c58h64a 8985595470544

Čistě pragmaticky nahlíženo má recenze vlastně pravdu. Ale celkově ten film vyznívá výborně. Kamera a celkové vizuální podání, tempo příběhu. Řada zajímavých momentů, které osvětlují pozadí vzniku některých hitů, výkon Rami Maleka a samozřejmě hudba. To vše z toho dělá divácky neobyččejně atraktivní snímek a o to šlo asi především, ne?

+6/0
doporučit
19.11.2018 9:26
Foto

B20l91a53n82k39a 41F55u14j57d88o66v48á 9805607623

Tato recenze je mi úplně šumafuk. Do kina moc nechodím, mám radši divadlo. Ale tento film byl to nejlepší, co jsem kdy viděla! Velice silný příběh ve mě doznívá ještě teď, týden po jeho shlédnutí. Kdo neumí, píše recenze. Protože jsem se v tom nějak nevyznala, nedávám této recenzi žádnou váhu. Navíc, diváci, zaplať pánbůh, mají názor svůj vlastní.

+7/−1
doporučit
15.11.2018 19:55

I88v80a69n96a 49K56a32d27l93e63c73o93v27á 7557275772109

Na film jsem šla jako fanoušek Queen a Mercuryho, a o tom to je. Stručně - skvělá muzika, žádná nuda, k tomu právě přispěly strohé dialogy. Co říci - napsat - ke kritice paní Spáčilové? Je mi úplně lhostejná....... na film bych šla znovu.

+5/0
doporučit
11.11.2018 10:06

T29o84m96á50š 63V80e43s62e10l59ý 1722442533556

60%? Ty vole, neustále se chvástáte, jak jste největší deník, ale na recenzi máte někoho, koho neberou vážně ani čtenáři Sluníčka.....

+7/−2
doporučit
3.11.2018 22:01

R28a96d82k96a 11T20r78u77h57l69á45ř30o65v44á 1760814203399

Tak já jsem střízlivý příznivec všech skupin, hudbu mám ráda, ale tento film se mi opravdu líbil. Byl tam příběh, pěkná muzika a trochu pohled na člověka, jak se z obyčejného kluka stala hvězda a jak bujaré dýchánky a následně nemoc zničila vše, co s velkým úsilím vybudoval.

+4/0
doporučit
5.11.2018 8:38

J42i48ř69í 79N41e77u90m39e16i26s16t92e32r 2662315293291

Počkám si na recenzi od někoho soudného.

+9/−7
doporučit
1.11.2018 11:45

J48a98r58o43m80í97r 18Č16e29c92h 1923458227962

Prave jsem prisel s kina,film me uchvatil,super hudba,vykon Maleka byl hodne dobry,na original to sice nema ale nechalo to me silny dojem.Freddie a Queen je proste fenomen a legenda.

+3/0
doporučit
3.12.2018 0:34

J64a81r89o34s23l22a78v 37M13a65r33v29a48n 2717400636527

Ukrivdeni fanousci Queen (vcetne me) si muzou cca 35% pridat.

+6/−6
doporučit
1.11.2018 11:31

P97a97v22l56a 61K70v40a83p14i87l81o33v71á 7719468224797

Na ČSFD v tuto chvíli 94 % 12. místo. Chápu, že to asi dlouhodobě neudrží. Ale mohl by konečně říct někdo Spáčilový, ať nedělá něco, čemu nerozumí? Komiksy, filmy se sportovní tématikou, většina dokumentů, filmy s hudební tématikou atd. na to vše je kritika v jejím podání absolutně mimo mísu.

+9/−14
doporučit
1.11.2018 11:24

Najdete na iDNES.cz