Z filmu Babovřesky 2

Z filmu Babovřesky 2 | foto: Falcon

Vzestup říše přinesl pád Babovřesk, přesto se chystá třetí díl

  • 27
Komiksový velkofilm 300: Vzestup říše opanoval kina, v Česku na něj během víkendu přišlo čtyřiadvacet tisíc lidí. Obecně platilo, že Hollywood porážel domácí snímky včetně komedie Babovřesky 2.

Na druhém místě víkendového žebříčku skončil premiérový akční film o rychlých autech a tajných závodech Need for Speed, třetí příčku obsadilo animované Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana.

Babovřesky 2 klesly až na čtvrté místo, po čtyřech týdnech se blíží dvěma stům tisícům návštěvníků. Pro srovnání, první Babovřesky měly loni za stejné období na kontě už 460 tisíc diváků.

Přesto tvůrci oznámili, že již připravují Babovřesky 3. V květnu štáb odletí do Turecka, kde se má část příštího děje odehrávat, pak se vrátí na jih Čech. A vrátí se také postava snědé Aranky v podání Lucie Bílé z "jedničky" i hokejisté z "dvojky" vesnické komedie.

V celkové návštěvnosti aktuálního žebříčku vede Vlk z Wall Street, kterého už si vychutnalo 288 tisíc zájemců, následovaný oscarovou animovanou pohádkou Ledové království. Z domácích filmů má Dědictví aneb Kurva se neříká zatím 110 tisíc a Vejška 140 tisíc diváků, nejnovější český přírůstek, dopingové drama z totality Fair Play, našlo za dva týdny pětadvacet tisíc návštěvníků.

Zřejmě největší překvapení představuje propad kdysi tak populárního rodinného příběhu Bella a Sebastián, jehož nová verze se po měsíci promítání nedostala podle dat Unie filmových distributorů ani nad dvacet tisíc diváků.