Diskuse k článku

RECENZE: Od filmu k atrakci. Pokračování příště, hlásí noví Avengers

Za prozrazení detailů komiksu Avengers: Infinity War se hrozí bezmála popravou, divák má však právo vědět jednu věc předem. Že vstupné platí vlastně za polovinu filmu. Po sto padesáti minutách chybí jen doslovný titulek – Pokračování příště.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P80e10t58r 71A87c65h10i35l35l66e12s 6736832970730

prosim plus/minus na Thanose

me ta postava prijde vlastne asi sympaticka a to jsem vzdy hral za "hodny"

0/0
7.5.2018 7:56

L16u49c53i96e 18F61o81r34m44á52n24k34o10v47á 8575838667950

Hodnocení 60 procent? Bych tomu dala tak 30. A to mám marvelovské filmy vcelku ráda.

+1/−3
30.4.2018 22:54

D36a11n 35S43v75o32b47o44d14a 9680450935596

Kdo zna recenze pani Spacilova a vidi ze filmu dala jejich klasickych 60% ted vi ze se jedna a super film pro fandy MCU.

+2/−2
30.4.2018 14:39

S28i41l61v56i89e 38H78r83a58b38o85v33s71k50a 5174258676398

Skvělý film.Těším se na pokračování.Marvel svůj filmový vesmír dotáhl do dokonalosti.

0/−1
30.4.2018 14:04

Z40d11e48n49ě32k 50H68e15r49d38i71n 1660323153139

Hele, to že jeden recenzent dá 60% je úplně fuk, recenzenti jsou od toho, aby "chránili" umění ať už to znamená cokoli ... to stejný u lidí, někdo to zkoukne do půlky a třeba odejde z kina, ale naprostá většina kina se baví. 95% na CSFD ja osobně neberu za relevantní výsledek vzhledem k nízkému počtu hodnocení, ale při pohledu na IMDB, kde je v tuto chvíli 155 tisíc hodnocení s průběžným výsledkem 9,1 ... po pěti dnech promítání je to úžasný výsledek ... ano, podle mých zkušeností to ještě klesne, o jednu až dvě desetiny, nicméně i tak se podle filmových fanoušků jedná o nejlepší film od The Dark Knight z roku 2008 ... což z Avengers vlastně dělá film desetiletí, nic víc, nic míň. A tolik povyku pro jednu recenzi na IDNES, to by "králík" okomentoval tak vtipně, že bychom se smíchy potrhali.

0/−1
30.4.2018 3:10
Foto

M89i66c44h70a67l 73L35i38n19h12a39r84t 2358596634

Pani Spačilova, budu pocten, kdyz mi odpovite. Samozrejme jsem take priznivcem spise psychologickych dramat, ale Vy jste proste mimo. Viz. csfd 95% . Ten film mel myslenku, spad, zabavnost a pokud ji bude mit i v dalsich treba 50 pokracovani, cemu to vadi. Je videt, ze jste osoba omezena a nemelinby Vam vubec davat moznost se tu jakkoli prezentovat

0/−1
28.4.2018 22:47

R17a14d13k30a 94F70u18k59s35o22v28á 9275710567771

Na novinářské projekci byla prý jedna nejmenovaná novinářka a ta půl filmu koukala do mobilu. Tak asi už víme, která to byla.

+3/0
28.4.2018 16:01

M55a47r28t88i10n 82P43o89c39h29m37a70n 6628249722

Poslat starou zapsklou raspli na comicsovej blockbuster. Good job idnes.

+1/−2
28.4.2018 14:46

O85n60d11ř45e17j 75M94a23r54e76k 2772487262985

No jestli to bude v duchu posledního Iron Mana nebo Thora, kde z prvně jmenovaného udělali psychickou trosku a z druhého oškubaného kašpara s páskou přes oko, tak bych tomu nedal ani 30 %. Já jim kašlu na hrdiny kteří mají tzv. lidskou tvář. Komiksovej hrdina nemůže být psychicky vykolejenej kašpárek který je všem pro smích. ;-D To se můžu jít rovnou podívat například na "komiksový hrdiny" v české fotbalové lize. ;-D

0/0
27.4.2018 10:11

P20e94t78r 90M90u23n38z12a91r 1685341879756

Pořád nechápu lidi co tu pláčou nad Spáčilkou. Vždyť na netu je tolik různých filmových recenzentů, že si snad člověk nemůže nevybrat někoho, kdo mu bude vyhovovat. Jinak je třeba říct, že recenze filmů jsou vždy subjektivní, ale podstatné je, že si recenzent drží svoji linku. Takže když Spáčilka dá filmu takového žánru 60%, tak by mělo být každému jasné, že komu se tento žánr líbí, tak se mu bude líbit i tento film. A nebude zklamán ani divák, který tento žánr nevyhledává, ale nebude samozřejmě v jeho nej 50 filmech.

+4/0
27.4.2018 8:34

D41o66m80i97n31i98c 34S75t20o51č75e43s 5327776683786

Hodnocení 60% tedy vůbec nechápu, i když ono se to dalo od paní Spáčilové dalo čekat. Já jako věrný fanoušek jsem byl s filmem velmi spokojený a se vším respektem argumenty paní Spáčilové jsou zcela zcestné. O monotónosti bych určitě nemluvil již s ohledem na nečekané vyvrcholení filmu, které je úplně jiné, než jsme u marvelu byli zvyklí. O pomalém rozjezdu se také hovořit nedá, ba naopak by někdo mohl vytknout až moc rychlý start. A co se týče postrádání propracované psychologie postav nechápu obecně rozšířenou představu, že dobře napsaná postava může být jen emocionálně rozháraný člověk co uvažuje nad životem a okolí ho nechápe. Myslím si, že pokud znáte předchozí filmy, je vám psychologie postav dobře známá a nejsem si vědom toho, že by si v nějakých jiných filmech dokázal divák v průběhu let vytvořit k postavě tak silný citový vztah. Dospěl jsem tedy k závěru, že paní Spáčilová nemá kvalifikaci na hodnocení takových filmů. Jako se já

+5/−4
26.4.2018 18:55

M71i11c71h47a20l 47K37o23n42o60p31á13s61e71k 3346145506946

Tohle pošlu Korfový :DDD

0/0
26.4.2018 19:06

P95a90v55e52l 12P38o74s32p76í72š10i32l 7210502378398

Jasný, kvalifikaci a právo k recenzi má jedině nekritický fanoušek tohoto Disney mainstreamu ;-)R^

+5/−1
26.4.2018 21:49
Foto

P54e57t86r 59A62c98h15i59l94l69e36s 6986702690560

naprostej souhlas ohledne postav. clovek, kterej ma nakoukany vsechny dily (a ne v poradi tv nova a prima) moc dobre vi, oc jde. ja po skonceni A:IW upadl do mirne deprese ;-D a presne jak tu kdosi psal, zustal jsem jako prikovanej, ale uz tusim dalsi vyvoj a trochu jsem se uklidnil...

0/0
7.5.2018 7:28

M78i51l76o35š 65T50ř96í77s94k74a 4204252260713

60% od Spáčilové? Tak to musí být pecka, jdu si koupit vstupenky.

+6/0
26.4.2018 14:41

F14i31l76i54p 73T22ř71e15b44a 6443110308286

Tak takhle "poutavý" trailer už jsem dlouho neviděl.

0/0
26.4.2018 14:18

J52i40r68i 27B52o34r94o74v65y 7707536597433

Spáčilová nedá filmům opravdu nikdy moc.. A to je to jeden z filmů roku - http://www.zk4.cz/8Y který možná přeskočí jenom Star Wars :-( A ty půjdou na řadu až příští rok.

0/0
26.4.2018 14:15

O79n47d70ř43e89j 93S83e82k50e94r24a 1377656346219

Díky za recenzi, paní Spáčilová, teď je mi jasné, že jde o skvěle udělaný akční fantasy film, což se potvrdilo ve všech případech, když byla vaše recenze u tohoto typu filmů negativní.:-)

+3/−4
26.4.2018 13:34

T77i30b57o82r 34V81i78z34v69a78r45y 9584544283545

No já žádnou negativní recenzi nevídím, vidím slušný průměr.

+7/0
26.4.2018 13:52

O86n95d16ř12e77j 80S20e60k61e60r35a 1147256746439

Hodnocení 60 % u filmu je slušný podprůměr, to nelze brát matematicky.

+3/−6
26.4.2018 13:57

J16a74k14u47b 90B40o88h73o35n72ě11k 8125226889717

A jak jinak to na škála 0-100% brát?

+5/0
26.4.2018 14:09

O49n95d85ř43e91j 46S55e54k72e58r27a 1947526666599

Jako u her. A protože vás tam vídám, tak jistě víte, že 5/10 je už hodně špatné hodnocení.

+1/−1
26.4.2018 14:16

J47a72k59u65b 40B53o28h65o53n29ě23k 8945146899887

Ne, 5/10 je průměrné hodnocení. Jenom protože někteří lidé neumí správně používat stupnici ještě neznamená, že to tak není a zrovna v případě paní Spáčilové jsem viděl i hodnocení hluboko pod 50%, takže ona stupnici používá docela dobře

+5/−4
26.4.2018 14:49

O18n70d64ř75e26j 42S67e69k30e70r57a 1567186936339

Aha, vy jste tenhle typ člověka. Budete tvrdošíjně prosazovat zjevný nesmysl jen proto, že je formálně správně, i když víte, že je to nesmysl.

V tom případě si mě laskavě nevšímejte, já fanatické puntičkáře opravdu nemám rád.

+2/−3
26.4.2018 14:54

V80l51a11s75t17i69m58i93l 33P27e30v81n89ý 6398123575465

Nesmysl je naopak hodnocení kde to nejnižší je 5/10. Defakto se tak připravujete o půlku stupnice.

+3/0
26.4.2018 15:13

O82n18d81ř11e62j 84S96e38k75e24r12a 1577466296469

Není nejnižší, ale 5/10 prostě znamená dost špatnou hru. Je to věc zvyklostí a z nich pramenící kontinuity. Hra samozřejmě občas dostane i méně, ale to už jde obvykle o skutečný odpad. A 1/10 je extrém, kdy musí jít současně o odpad a současně třeba o podvod.

A podobně to vnímám u hodnocení z pera paní Spáčilové.:-)

0/0
26.4.2018 15:41

V23l52a53s16t35i54m95i65l 89P50e81v85n86ý 6398203325465

Tak to to vnímáte špatně. Celkem zjevně, stačí se podívat jak p. Spacilova hodnotí aby vám to došlo. A to že herní recenzenti neumí pracovat s jednoduchou stupnici je jen jejich problém :)

+3/0
26.4.2018 16:32

J62a74k55u55b 19B36o51h74o85n72ě59k 8335386569197

Ne, 5/10 opravdu znamená nezáživný průměr. Něco, co si odsedíte/odehrajete, ale nijak to nenadchne ani neurazí.

Že je 5/10 často "verdikt smrti" je způsobené jenom tím, že máme omezený čas a prostředky, takže je vždycky dost velký výběr jak oboje využít na věci lepší než průměr.

0/0
27.4.2018 11:29

O74n75d74ř64e83j 15S90t55a42r35o95c23h 5320743742914

LOL!!!

Pohoršujete se nad tím, že: "Budete prosazovat nesmysl jen proto, že je správně"

Tak lepší charakteristiku dnešní doby jsem ještě neslyšel!

+2/0
26.4.2018 23:03

T23o49n56í11k 37K92u93t47t66m79a56n12n 6253488552

Mhm... Nikoliv. Používá relativní stupnici. Asi jako kdysi u nás ve škole, kdy ten nejlépe napsaný test byl měřítkem toho, jak byly hodnoceny další testy. Což vedlo k tomu, že ve třídě byla jedna jednička a osmnáct pětek (protože jedna chyba = stupeň dolů). V případě paní Spáčilové je to tak, že má nějaký vysněný ideál ("film tisíciletí"), kterému by dala 100%, a všechno ostatní posuzuje od tohoto ideálu.

Matematicky tak v reálu paní Spáčilová obvykle podhodnocuje snímky o cca dvacet procent.

0/0
26.4.2018 15:17

P25e73t16r 30K13ř34í28ž 2753144361771

Kdyz ho tam vidas tak bys uz mel vedet ze je vzdycky uplne mimo ;-)

0/0
27.4.2018 0:06

P42a32v43e60l 59Š61e45b26e57s95t45a 4622708175958

Na ČSFD recenze od Blackhand47, ten se rozepsal o asi milion procent lépe, než místní "recenzentka"

+1/−3
26.4.2018 13:27

T28i62b67o66r 45V40i67z28v74a20r97y 9564984863855

Ale kdepak, rozepsal se prostě jinak.

+1/−6
26.4.2018 13:54
Foto

A70n23d78r92e41a 44Š85r30e63t98r15o79v85á 7841175770878

Presne, mne vzdy fascinuje, jak si lidi mysli, ze ta jedina spravna a objektivni recenze je ta, ktera odpovida jejich vkusu.

+1/0
27.4.2018 12:52

P67a44v67e81l 45Š46e18b12e32s34t86a 4612718745738

No jo no, prostě nemůže být v každém filmu půlhodinový záběr na kapající kohoutek, či představení íránského pasáčka koz, který se znuděně rýpe rezavým hřebíkem v zemi a přemýšlí nad nekonečnem... Tohle má být určité vyvrcholení posledních let, megabitva o vesmír, takže tam lze očekávat spíše boj, než vykreslováni postav. To se odehrává v jednotlivých filmech...

+16/−2
26.4.2018 13:08

A12l77e12x13a28n83d86e42r 28P56o86m79p60o32š 8889392178743

Fakt by mě zajímalo kdo z vás už to viděl a nebo jen vari z vody

0/−2
26.4.2018 13:03

T40o73m62á50š 77V68e90s53e15l79ý 1712212563606

Včera na předpremiéře, takže co tam máte dál?:)

+3/−1
26.4.2018 13:58

M30a13r75t67i10n 30K45r68u21t57ý 1868311229565

on jenom závidí těm, co už viděli, kolego :-)

+1/−1
26.4.2018 14:24
Foto

D77a94n 56R93u23b97í30n 4953153209

Ježíš jak tahle pohádka asi může dopadnout, to není Hra o trůny ;-D

0/−4
26.4.2018 12:53

M34a95r33t55i72n 40K80r97u52t20ý 1228591129535

Byl jsem včera na předpremiéře, protože syn po filmu hrozně toužil a musím říct, že jsem rozhodně nebyl zklamán. Avengers beru jako oddechovku a zábavu, nepotřebuji tam hledat bůhví jaké umění. A bavil jsem se výborně, byť asi nejstarší v sále, protože průměrný věk návštěvníků dosahoval sotva 20-25 let:-).

Za mne jde určitě o jeden z nejlepších Marvelů, jestli ne úplně nejlepší. Špičkování testosteronových alfa samců bylo fajn, akce dost, Ironman má zase o něco vychytanější obleček, hlavní padouch Thanos svou nejednoznačností trochu vybočoval z řady no a konec, ten teda raději nebudu prozrazovat, ale sál zůstal ještě po konci titulků sedět jak zařezaný a jsem si dost jistý, že většinu z těch lidí na předpremiéře druhé části určitě potkám znovu :-).

Kdo má Marvely rád, bude určitě spokojen, kdo ne, je trouba jestli se na ně dívá :-).

+19/0
26.4.2018 12:48

K69a94r26e52l 51Ž50a93l98č72í43k 8592917803

Sál seděl, protože čekal na tradiční potitulkovou scénu.

+2/0
27.4.2018 11:22
Foto

P50e24t50r 49A95c16h52i21l37l89e63s 6706672460740

nemate pravdu, na marvelovky chodim vzdy do kina a po konci tohoto dilu, to bylo opravdu jine. na potitulkove sceny zustava desetina salu, dnes desetina odesla ihned, zbytek sedel a brebentil, co ze se to vlastne jako stalo 8-o a btw u tohoto filmu jsem si po filmu byl temer jistej, ze ona potitulkova scena neprijde, prekvapilo me, ze byla, ovsem byl bych asi radeji, kdyby nebyla ;-D

0/0
7.5.2018 7:39
Foto

L70e20n12k17a 98M40a50t71o57u36š95k41o75v73á 9140517146579

Avangers mě moc nebavili, zato Strážci vesmíru byli skvělí. Hlavně u prvního dílu jsem se smála až mi slzy tekly, což se mi často nestává.

+1/−1
26.4.2018 12:45

P88a40v11e46l 67P10o32s22p88í97š36i79l 7770792408908

Jop GotG první film byl skvělej, svěží a ftipnej, druhej naopak už tak moc skvělej ani ftipnej nebyl. Stejně tak mi přišel poměrně fajn a ftipnej Ant Man nebo kdysi první Iron Man R^

+2/−1
26.4.2018 13:39
Foto

L91e72n13k18a 29M33a24t28o18u73š31k11o10v16á 9790107336699

Přesně :)

0/0
26.4.2018 13:59

M31i78c73h48a96l 22M18o71t59y72č90k27a 4443140671719

Tady humor funguje slusne, dokonce hodne slusne a v rozumne mire, ale o tom to moc neni.

0/0
26.4.2018 14:00
Foto

A64n83d28r89e39a 79Š66r78e45t66r92o52v21á 7651385150108

To mate stesti, ja jsem jen kroutila hlavou, presne ten typ humoru, co se vyskytuje ve Strazcich galaxie, je mi bytostne neprijemny. Celkove ten film byl pro me proste odpad.

0/0
27.4.2018 12:55
Foto

P13e41t42r 77A82c10h53i45l38l15e78s 6236502110660

takze na deadpoola dvojku asi nepujdete co? ja po shlednuti jednicky okamzite poustel znovu a na dvojku uz jdu do kina, takze strazci pro me absolutni pecka, jednicka i dvojka i ted byli famozni

0/0
7.5.2018 7:42

F26i80l26i49p 29Č65e89r84n21ý 1803949856

Madam Spáčilová samozřejmě nebere v potaz, že 19ý film MCU nebude fungovat sám o sobě a před divákem který netuší o čem MCU je ( to je vlastně má definice paní Spáčilové ), ale úkolem filmu je spojovat jednotlivé střípky a dějové linky z předcházejících 18i filmů a je primárně zaměřen na diváky znalé předchozího děje ( tím paní Spáčilová evidentně není, přesto že již většinu filmů "recenzovala" ).

Bohužel musíme skousnout recenze kritiků kteří svou práci odvozují od slova "kritika" bez elementárních znalosti konkrétního tématu :-/

+9/−2
26.4.2018 12:41

J56a79k66u58b 69B58o83h65o30n67ě28k 8295556229207

Podle čeho jste poznal, že netuší, o čem ty filmy jsou?

+1/−4
26.4.2018 12:42

Najdete na iDNES.cz