Z filmu Falešní poldové

Z filmu Falešní poldové | foto: CinemArt

RECENZE: Než Andy García najde Falešné poldy, kino usne

  • 6
Dva zoufalci zjistí, že v policejní uniformě vypůjčené původně na maškarní večírek budí konečně respekt i zájem žen, ovšem také nevoli skutečných gangsterů. To je celá legrace, na níž staví americká komedie Falešní poldové, která právě dorazila do českých kin.

Falešní poldové

40 %

USA, 2014, 104 min

Režie: Luke Greenfield

Hrají: Jake M. Johnson, Damon Wayans Jr., Andy Garcia

Kinobox: 63 %

IMDb: 6.4

Dva venkovské balíky v Los Angeles nehrají slavná jména, používají typ seriálového výrazu, a jestliže se jejich hrdinové učí policejní hantýrku z YouTube, pak celý film připomíná domácké internetové skeče. V titulcích sice figuruje známý Andy García, ale trvá hodinu, než se objeví v čele vyděračské party, takže kino už dávno dříme, a nakonec stejně předvede jen stříbrem prokvetlý plnovous na ušlechtilé tváři hvězdného padoucha.

Unavená komedie zoufale nastavuje čas celou sbírkou klišé: bujarým striptýzem, americkým fotbalem, trochou nechutností, kráskou v nesnázích, bodrou parťáckou souhrou pravých strážců zákona s jejich podvodnými „kolegy“ i srdceryvným dětským motivem.

Dvacetiminutová anekdota prostě nehledala cesty, jak s jediným nápadem dál naložit. Režisér Luke Greenfield má za sebou seriál Mimoni v Americe a zjevně dospěl k názoru, že párek zastydle pubertálních mimoňů mu udělá vděčnou službu kdykoli – ovšem na velkém plátně je to služba spíše medvědí.