Jiří Bartoška jako Pán Bůh, Klára Issová coby Panna Marie a Viktor Vích jako...

Jiří Bartoška jako Pán Bůh, Klára Issová coby Panna Marie a Viktor Vích jako jejich Ježíšek při natáčení pohádky Anděl Páně 2 | foto:  Dan Materna, MAFRA

Po roce Anděl Páně 2 znovu vyhrál, na Boží hod měl 2,5 milionu diváků

  • 127
Minulý štědrovečerní vítěz si výhru zopakoval do roka a do dne. Pohádka Anděl Páně 2 tentokrát ovládla televizní sledovanost pro změnu na Boží hod, vidělo ji dva a půl milionu fanoušků.

Nejen první film, ale i druhý díl putování anděla Petronela a čerta Uriáše se zařadil mezi novodobou vánoční klasiku. V kinech našel přes milion diváků, loňská televizní premiéra mu vynesla rekordní sledovanost nad tři miliony lidí a letos reprízu viděla na Boží hod víc než polovina všech, kdo seděli u televize.

Opakovaný Anděl Páně 2 tak překonal o několik desítek tisíc i divácký zájem, který provázel 24. prosince premiérovou pohádku Kouzelník Žito.

Podobně už v předvečer Vánoc vyhrál rovněž reprízový Anděl Páně, který vznikl již v roce 2005 a na obrazovku se od té doby vrací pravidelně každé svátky, přesto se znovu přiblížil dvěma milionům diváků. 

Podle tuzemské tradice patřily právě původní české pohádky i na 1. svátek vánoční k divácky nejvyhledávanějším titulům. Nad milion diváků se dostaly jak Princezna ze mlejna, tak Tři životy a spolu s nimi také starší domácí komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku či Marečku, podejte mi pero!