Woody Allen si začal se Soon-Yi Previnovou, když jí bylo 21 let a jemu 56. Dodnes jsou manželé. | foto: AP

Sekernická práce, prohlásil režisér o dokumentu Allen vs. Farrowová

  • 4
Woody Allen a jeho manželka Soon-Yi Previnová zaútočili na dokument HBO, který znovu zkoumá desítky let staré tvrzení, že oscarový filmař obtěžoval svou adoptivní dceru Dylan Farrowovou, a označili televizní seriál za „sekernickou práci“.

Allen se ženou reagovali hned po uvedení první epizody čtyřdílného dokumentárního cyklu Allen vs. Farrowová, jenž obsahuje rozsáhlé rozhovory s Allenovou bývalou partnerkou Miou Farrowovou a její dcerou Dylan tvrdící, že ji Allen sexuálně napadl roku 1992, když jí bylo sedm let. 

Allen s Previnovou v prohlášení uvedli, že tvůrci dokumentu nemají zájem o pravdu. „Místo toho strávili roky tajnou spoluprací s Farrowovými, aby odvedli sekernickou práci plnou lží. Jak je známo po celá desetiletí, tato obvinění jsou zcela nepravdivá,“ ohradil se čtyřnásobný oscarový filmař.

Allen, který v dokumentu odmítl účinkovat, od počátku aféry tvrdí, že za nařčením stojí pomsta Mii Farrowové poté, co se s ní rozešel kvůli vztahu s její adoptivní dcerou, tehdy již dospělou Previnovou. Režisér byl policií vyšetřován, ale nikdy nebyl zatčen ani stíhán. 

V jeho prohlášení se také uvádí, že Allena nepřekvapuje právě role HBO, která má „stálé výrobní dohody a obchodní vztahy s Ronanem Farrowem,“ bratrem Dylan, který v dokumentu na podporu sestry hovoří. „I když si  seriál může získat pozornost, nic to nemění na faktech,“ shrnuje režisér.

HBO zatím Allenovy námitky nekomentuje, pouze Dylan Farrowová poděkovala na sociálních sítích za vyjádřenou podporu a přidala odkaz na skupinu, která pomáhá lidem se zkušeností sexuálního zneužíváni. „Mluvit pravdu je tak obtížné, ale nelze ji změnit,“ napsala na Twitteru.