Aleš Háma v pořadu Taxík

Aleš Háma v pořadu Taxík | foto: Česká televize

Aleš Háma rozjíždí zábavný a výherní Taxík

  • 7
Česká televize začne v sobotu vysílat třicetiminutový zábavný pořad Taxík. Za volant výherního vozu posadila Aleše Hámu.

V soutěžním pořadu nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxi a během jízdy si přivydělají nemálo peněz... Tedy pouze za předpokladu, že se jim podaří správně zodpovědět taxikářovy vědomostní otázky.

Formát pořadu pochází z Velké Británie a úspěchy slaví ve Spojených státech, Nizozemsku, Německu, Indonésii, Turecku, Řecku a v mnoha dalších zemích.

„Zdaleka nejlepší verzi“ vysílá Rusko, alespoň podle moderátora Aleše Hámy, který divákům vzkazuje: "Chceš-li býti v balíku, jezdi se mnou v Taxíku!“ a vysvětluje princip soutěže.

"Náhodní kolemjdoucí nasednou do taxi, které se uvnitř rozbliká a rozhouká. Zeptám se jich, jestli chtějí někam odvézt a vyhrát cestou peníze. Ve většině případů souhlasí. Potom jim kladu široké spektrum otázek za 500, 1 000 a 2 000 korun. Soutěžící mohou využít dvou nápověd - jedné po telefonu a druhé od kolemjdoucích.“ 

Při třetí špatné odpovědi musí "zákazníci“ okamžitě opustit prostor vozu. „Dnes ráno jsme vyhodili chlapa uprostřed magistrály,“ směje se Háma, který řídí taxi vybavené pěti kamerami.

Do ucha dostává pokyny od štábu, který ho následuje v dodávce označené jako Pekařství nebo Květinářství. Po patnácti otázkách dostanou hráči možnost zdvojnásobit dosavadní vyhranou sumu. Pokud jackpotovou otázku zodpoví špatně, odejdou s prázdnou.

Při sledování Taxíku se diváci pobaví, což Háma dokládá nedávnou situací: „Vezl jsem manželský pár, který se bez ustání strašlivě hádal. Měli už deset tisíc a dostali jsme se k jackpotu. Ona chtěla skončit, on chtěl hrát dál, takže si střihli. Vyhrál on a já řekl: Bude to z francouzštiny - přeložte mi název Zlaté buly sicilské, a ta paní svého muže div nezmrzačila. Pak jsem vyklopil, že si dělám legraci a že mi bude stačit, když mi řeknou, co v češtině znamená Moulin Rouge. To samozřejmě věděli a vyhráli dvacet tisíc.“

První program České televize bude show vysílat každou středu od 17:20 a reprízovat vždy v neděli po půlnoci. Taxík prozatím operuje v Praze, ale v plánu má vyjížďky i mimo hlavní město.

, Filter