VIDEO: Alenka v říši divů se vrací s Deppem i Wasikowskou

  • 1
Příští rok se po pěti letech na filmová plátna vrátí Alenka v říši divů, tentokrát s podtitulem Za zrcadlem. Role hlavní hrdinky se znovu ujala Mia Wasikowska, jako Klouboučník se vrátí Johnny Depp a Anne Hathawayová v roli Bílé královny.

Režie Alenky se zhostil James Bobin, který stojí za filmem Mupeti. Režisér předchozího dílu Tim Burton se tentokrát posadil do producentské židle. Film by mu mohl vynést slušný výdělek, první díl Alenky v říši divů totiž přesáhl tržby ve výši jedné miliardy dolarů.

Kromě zmíněných herců se do filmu vrací také Helena Bonham Carterová jako Červená královna nebo Michal Sheen, který propůjčí svůj hlas postavě Bílého králíka. Nově se v Alence objeví Sacha Baron Cohen jako Čas.

Alenka v říši divů: Za zrcadlem je inspirována stejnojmenným literárním pokračováním spisovatele a matematika Lewise Carolla, autora celého příběhu.

Hlavní hrdinka se ve filmu vrátí do Podzemní říše a cestuje zpátky v čase, aby zachránila Kloboučníka. Scénář k filmu tentokrát napsala Linda Woolvertonová, která se v devadesátých letech podílela na disneyovských klasikách Lví král nebo Kráska a zvíře.

Film bude mít v českých kinech premiéru 26. května 2016. Ukázku z filmu najdete na videu.