Dagmar Teichmanová jako Adéla v mladoboleslavské inscenaci Lorcova dramatu Dům Bernardy Alby | foto: Městské divadlo Mladá Boleslav

Tragicky zemřela divadelní herečka Teichmannová, objevila se i v Pelíšcích

  • 106
Ve věku 39 let odešla Dagmar Teichmannová. Jak informovalo Městské divadlo Boleslav, kde dlouhé roky působila, herečka zemřela tragickou smrtí.

„Městské divadlo Mladá Boleslav zastihla v těchto dnech smutná zpráva.
V neděli 5. 4. 2020 tragicky zemřela bývalá členka uměleckého souboru Dagmar Teichmannová,“ uvedla středočeská scéna na svém facebookovém profilu.

Královéhradecká rodačka Teichmannová byla dlouholetou členkou souboru, působila v něm od roku 2001 až do roku 2017. „Za tuto dobu vytvořila na čtyřicet rolí českého i světového repertoáru,“ upozornilo Městské divadlo a připomnělo například titulní roli Manon v Nezvalově Manon Lescaut, Mimi v Čapkově Loupežníkovi, Terinu v Hrubínově Romanci pro křídlovku či třeba Desdemonu v Shakespearově Othellovi.

Na filmovém plátně se Teichmannová objevila v menší roli studentky v legendárních Pelíšcích z roku 1999. O rok později si zahrála v pohádce Jabloňová panna. Televizní diváci ji mohli vidět v sériích Cesty domů či Příkopy. Objevila se v několika dílech oblíbeného vědomostního pořadu O poklad Anežky České.