Myslíme i na diváky, s námi přeskočí jim taky! zpívá Slovácké divadlo

  • 2
Herci uherskohradišťského Slováckého divadla natočili písničku a klip s názvem Přeskočilo nám!, který je součástí kampaně k předplatnému na příští rok. Bude znít před každým představením.

"Písnička je stejně hravá, stejně chytlavá a snad bude i stejně oblíbená jako naši herci a celé divadlo," zamýšlí se ředitel divadla Igor Stránský, jenž se skákající přes švihadlo v lyžařských botách stal hlavní tváří celé kampaně.

Hudba pochází z dílny uměleckého šéfa cimbálové muziky Harafica Petra Gablase, text napsali herci Josef Kubáník a David Vacke. Samotný videoklip natočil Antonín Reňák.

"Nezapomenu na atmosféru po skončení jednoho představení, kdy jsme potřebovali natočit publikum poskakující do rytmu písničky. Vůbec jsem nečekal, že do toho diváci půjdou s takovým nadšením. To se jen tak někde nevidí a přál bych to každému zažít," vzpomíná režisér.

Vedle elektrických kytar a bicích zní ve skladbě i cimbál a klarinet. "Všechno to jsou ti nejlepší muzikanti, jaké jsem znal," říká autor hudby a zároveň i jedinečný cimbalista Petr Gablas a připomíná, že například za bicími seděl bubeník kapely Petra Bendeho Pavel Bříza.

Skladbu Přeskočilo nám! uslyší diváci uherskohradišťské scény před začátkem každého představení ve foyer, zazní i na lednovém divadelním plese.

11. listopadu 2013