Tweens: Líbí se nám stejní kluci

  • 9
Daniela je o pár centimetrů vyšší, Veronika má na líčku malou pihu. Jen tak se dají rozeznat sedmnáctiletá dvojčata Daniela a Veronika Nízlovy, které se na Slovensku proslavily jako pěvecké duo Tweens. Obě se koncem září představí v připravované jevištní verzi muzikálu Rebelové v pražském Divadle Broadway. V hlavní roli maturantky Terezy vystřídají svoji krajanku Zuzanu Norisovou. Odpovědi Tweens najdete ZDE.

Zdá se, že máme tváře stejné, ale když se podíváte detailně, rozdíly najdete. Spolužáci nás dokázali rozeznat a profesoři nás raději zkoušeli najednou," nechaly se před časem slyšet studentky Pedagogické a sociální akademie v Levicích.

Sestry jsou si údajně podobné i jiných věcech."Povahy máme rozdílné, ale jinak vkus a názory máme stejné. Dokonce i myšlenkové pochody. Po ulici může jít třeba dvacet kluků a my ukážeme jen na toho jednoho," říká Daniela.

Twins také prý bez sebe nevydrží ani jediný den. Navíc i kamarády si hledají mezi dvojčaty. "U nás v Hronském Benediktu, odkud pocházíme a kde žije asi tisíc lidí, máme jedenáct párů dvojčat," dodává Veronika.

Rebelky Veronika a Daniela se narodily 15. května 1986. V deseti letech se poprvé zúčastnily dětské televizní soutěže Hvězdička, jakési slovenské obdoby populárního pořadu Rozjezdy pro hvězdy na TV Nova. Úspěch jim zaručilo moderování relace Dětský klíč v roce 1998, díky kterému vstoupily do povědomí slovenských teenagerů.

Před třemi lety vydaly v den čtrnáctých narozenin debutové album Tweens, za které obdržely Zlatou desku.

O rok později vyšla neméně úspěšná deska  Máme čas, na němž spolupracovali se skladatelem Júliusem Kinčekem. Na vzniku alba se podílel i Michal David, který jste zároveň stal kmotrem nového CD. V Česku stále populární zpěvák a skladatel si duo poté vyhlédl v konkurzu na roli Terezy v Rebelích.

Třetí deska Tweens by měla vyjít v říjnu letošního roku, pár dní po premiéře Rebelů 26. září. Kromě pěvecké dráhy se Nízlovi věnují i nadále moderování. Od roku 2002 uvádějí vlastní hudební relaci Hit Box na TV Markíza.

K jejich zájmům patří také kromě zpěvu tanec, rády se dívají na Formuli 1 a hokej. Jsou fanynkami slovenského extraligového týmu HC Košice.

Dvočata Veronika a Daniela Nízlovy ztvární v Rebelech hlavní roli Terezy.

Představitelky hlavní role Terezy dvojčata Veronika a Daniela Nízlovy a jejich muzikálový tatínek Lukáš Vaculík.

Dvočata Veronika a Daniela Tweens Nízlovy a Zdeněk Zelenka.