Televize zafungovala: na muzikál Robin Hood má rezervaci 10 tisíc lidí

  • 3
Každý týden se diváci Primy setkávají v muzikálové reality show s kandidáty na hlavní role v Robinu Hoodovi. Kdo bude alternovat Václava Noida Bártu či Luciu Šoralovou, se rozhodne 23. května. Už nyní je ale jasné, že je uvidí minimálně 10 tisíc lidí, kteří mají rezervované lístky.

Pražské Divadlo Kalich premiéru plánuje na 1. září.

V titulní roli se kromě Bárty představí Ján Jackuljak. Jejím třetím představitelem bude právě vítěz soutěže Robin Hood - Cesta ke slávě.

Scénu pro muzikál Robin Hood navrhl Martin Černý

Scénu pro muzikál Robin Hood navrhl Martin Černý

Kostým Robina Hooda od Romana Šolce

Kostým Robina Hooda od Romana Šolce

O vítězi rozhodnou svým hlasováním televizní diváci; určí rovněž jméno třetí představitelky hlavní ženské role lady Mariany. Šanci na vítězství má stále pět mladých zpěváků a pětice dívek. V hlavní ženské roli se dále střídavě představí slovenské zpěvačky Lucia Šoralová a Nela Pocisková; loňská zástupkyně Slovenska ve finále písňové soutěže Evropské vysílací unie (EBU) nazvané Eurovision Song Contest.

"Mrtvolami se v tomto příběhu nešetří," uvedla autorka libreta a písňových textů Gabriela Osvaldová.

V novém muzikálu Robin Hood bude vystupovat i Leona Machálková

V novém muzikálu Robin Hood bude vystupovat i Leona Machálková

Muzikálu podle ní kromě dramatických scén však nechybí humor, romantická linka ani přesah do současnosti. Hudbu s využitím keltských motivů složil Ondřej Soukup. Muzikál režíruje Ján Ďurovčík, který je rovněž jeho choreografem.

V roli šerifa z Nottinghamu se vystřídají Kamil Střihavka s Martinem Poštou, dále v muzikálu budou vystupovat například Leona Machálková, Jiří Zonyga, David Suchařípa či Zdeněk Podhůrský.

V novém muzikálu Robin Hood nastudovala hlavní roli Mariany Lucia Šoralová

Hlavní roli Mariany nastudovala Lucia Šoralová.

"Robinové" Václav Noid Bárta a Ján Jackuljak

"Robinové" Václav Noid Bárta a Ján Jackuljak.

Vstupenky na nový muzikál se začaly prodávat ve středu. Mluvčí Kalichu Jaroslav Panenka řekl, že takový zájem o rezervace diváci neměli ani u dosud nejvíce očekávaného představení Divadla Kalich, muzikálu Touha autora Daniela Landy. "Na Touhu jsme měli asi osm tisíc rezervací," uvedl Panenka.

Zatím nejúspěšnějším muzikálem divadla byl Hamlet Janka Ledeckého; v letech 1999 až 2002 měl na 600 repríz a vidělo ho asi 300 tisíc diváků.

,