Ze hry Zázrak v černém domě | foto: Divadlo Na zábradlí - Martin Špelda

Soutěž: o lístky na Zázrak v černém domě

Portál iDNES.cz připravil soutěž o vstupenky na hru Zázrak v černém domě od Milana Uhdeho, která se hraje v pražském Divadle Na Zábradlí.

V rodinném domě bydlí staří rodiče s dospělou, nervově labilní dcerou, kterou opustil manžel. Jednoho červencového sobotního rána k nim přijíždějí i jejich synové s rodinami, aby společně vyřešili dědictví – komu připadne dům.

Otec na něm velmi lpí, s úporností sobě vlastní ho stále neodborně opravuje, i když je ta stavba jakýmsi rodinným prokletím.

Groteskně tragikomický příběh Milana Uhdeho odkrývá nejen rodinné animozity, ale také značnou část československé historie od 30. do 90. let 20. století. Opravdový zázrak v černém domě se nestane, ale alespoň jsou všichni při tom.

Režie se ujal Juraj Nvota, hereckých rolí se chopili Jiří Ornest, Marie Spurná, Igor Chmela, Leoš Noha, Magdaléna Sidonová, Alena Štréblová, Natálie Drabiščáková a Miloslav Mejzlík.

Portál iDNES.cz připravil soutěž o lístky na tuto hru. Vyhrát lze vstupenky na představení, které pražské Divadlo Na Zábradlí odehraje 23. dubna. Soutěž se koná od 10. do 16. dubna. Výherci byli kontaktováni e-mailem.

Výherci: Borovský David, Plecitá Zorka, Zezulova Veronika, Mrzenová Daniela, Ličková Martina, Adamcová Veronika, Buchtová Jana, Pleskotová Alena, Kohoutek Jiří, Hrozek Daniel