VIDEO: Odkud jsou moje vousy? Nikdy jsem nedospěl, diví se komik Polunin

  • 1
Legendární mim Slava Polunin si během své návštěvy Prahy našel chvilku a vyrazil se podívat na nové představení Vandy Hybnerové Slávy dcery. Hybnerová prozradila, že jeho osobnost byla jednou z inspirací pro novinku, kterou od ledna hraje v pražské La Fabrice.

„Díky němu a jeho práci vzniklo i toto představení,“ uvedla Hybnerová pro iDNES.tv. V letošní novince Slávy dcery totiž Hybnerová jako režisérka i herečka vypráví příběh čtyř dcer, které se vyrovnávají s odkazem svého slavného otce, klauna. Sama Hybnerová je ostatně dcerou legendy české pantomimy Borise Hybnera.

Právě Hybner byl pro Slavu Polunina dříve vzorem, jak potvrdil v rozhovoru pro iDNES.cz: „Obrazy z jeho vystoupení pak na dlouhou dobu vzrušovaly moji imaginaci,“ vzpomněl Polunin.

Boris Hybner a nyní i Vanda Hybnerová hostovali ve slavné Poluninově Snowshow, která se začátkem března opět vrátila do Prahy. Mimovo nejslavnější představení se po světě hraje už třicet let.

RECENZE: Hybnerová i Polívková se vyrovnávají se svými slavnými otci

„Dříve byly pro publikum důležité efekty, dnes hledají spíše smysl života,“ zamyslel se v La Fabrice Polunin nad smyslem divadla po covidové přestávce. Diváci prý chtějí především emoce.

Hybnerové novinka Slávy dcery, která vznikla dle předlohy Natálie Kocábové, měla premiéru 17. ledna. Vedle samotné režisérky zde vystupují Anna Polívková, Barbara Lukešová, Marie Štípková a Luboš Veselý.