Dasha získala Thálii za ztvárnění Máří Magdaleny v muzikálu Jesus Christ Superstar.

Dasha získala Thálii za ztvárnění Máří Magdaleny v muzikálu Jesus Christ Superstar. | foto: Marek Navrátil

Právě jsem se probudila ze sna, říká Dasha oceněná za Máří Magdalenu

  • 4
Jednu z Thálií, které se v sobotu večer udílely v pražském Národním divadle, získala i zpěvačka Dasha, tedy Dagmar Sobková. Hereckou asociaci okouzlila svým podáním Máří Magdaleny v obnoveném muzikálu Jesus Christ Superstar. "Splnil se mi dívčí sen a teprve teď se z něj probouzím," řekla iDNES.cz.

Zpěvačka rozhodně není pro muzikálové publikum žádným nováčkem, doma je i na televizní obrazovce. Svým hlasem nenápadně, ale bravurně doprovází taneční soutěže StarDance.

Slavnostního udílení cen jste se osobně nezúčastnila, protože jste hrála v Plzni. Kdo vám jako první sdělil, že jste vyhrála Thálii?
Když začala Thálie, právě jsme měli v divadle pauzu, a tak jsme se všichni nahrnuli k technikům, kde je televize. A protože má kategorie se vyhlašovala jako první, stihla jsem si sama poslechnout jméno vítěze. Zrovna jsem jedla salát a vypadla mi vidlička z ruky. Nemohla jsem tomu uvěřit.

Kdo získal Thálie

Květa Fialová s cenou za roli Maude ve hře Colina Higginse Harold a Maude ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti

Ceny od Herecké asociace mají Jiřina Bohdalová, Květa Fialová i Jiří Štěpnička. Pěvkyně Naděžda Kniplová ocenění za celoživotní mistrovství v oboru opera odmítla. "Milodary nepřijímám," uvedla.

Hrálo se vám potom lehce?
Můj výkon to nijak neovlivnilo. Naopak moji kolegové si mě brali na paškál a dávali mi to v legraci "sežrat". V představení to několikrát zmiňovali, že jsem chvílemi měla problém hrát normálně. Ale šlo o komedii, která takovou výjimečnou situaci unese.

V nominačním medailonku jste sama zmiňovala, že při vaší první návštěvě Prahy jste zamířila právě na Jesus Christ Superstar.
Ano, je to tak. Bylo mi dvanáct let. Praha, to byl pro mě velký zážitek. Poprvé tramvají, poprvé metrem a navíc rovnou na muzikál. Měla jsem doma CD s písněmi, takže jsem to dobře znala. Jako každá holka jsem v té době byla zamilovaná do Dana Bárty, takže jsem si to opravdu užívala.

Takže nabídka do muzikálu, kterou jste po letech dostala, vás musela nadchnout.
Měla jsem obrovskou radost. Už dva roky předtím jsem měla možnost účinkovat při koncertních verzích. V tuhle chvíli je to nejvíc, co jsem si kdy od muzikálu mohla přát. Splnila jsem si sen.

Pro televizní diváky jste ale i hlasem z obrazovky, který se objevuje v nejrůznějších soutěžích. Která z nich vám byla nejbližší?
Nejvíc mě bavila práce s Martinem Kumžákem na pořadu StarDance. Je to krásný a noblesní pořad, v němž zní úžasná hudba. Zazpívala jsem si písně, o kterých bych dříve ani nesnila. Získal jsem obrovskou praxi.

Thálie už je "doma", jak se říká. Jaký je tedy váš další sen?
Momentálně vůbec nesním, probudila jsem se a rozhlížím se. Ráda bych teď našla vlastní repertoár, v němž bych nemusela plnit předepsanou roli. Zkrátka najít sebe sama. A časem i třeba natočit album. Zatím jsem ale ve fázi hledání.