Záběr z představení Ostrovy

Záběr z představení Ostrovy | foto: Divadlo Continuo

RECENZE: Obří hnízdo, králičí hlavy. Continuo diváka lapilo klokotem těl

  • 1
I přes jarní komplikace se mezinárodnímu souboru Divadlo Continuo povedlo oživit hráz jihočeského rybníka Otrhanec souborem výjevů, kterými divák sestupuje do snového světa.

Dvě postavy s králičími hlavami si přehazují židli a jen tak tak minou třetí, stojící nehnutě poblíž. Mladá dívka se s praskotem propadá do obřího hnízda z větví, druhá ve vedlejším pak pomalu odkrývá oděv, aby zpoza něj vyňala výhonky rostlin jakoby rašících přímo z její kůže.

To byly dva asi nejsilnější momenty, které mohli diváci zažít během putování po hrázi rybníka Otrhanec, kam jihočeské Divadlo Continuo umístilo svůj mezinárodní projekt Ostrovy. Jak je u Continua zvykem, publikum opět prochází okolo obrazů, pozoruje klokot těl a zurčení signifikantní hudby.

Ostrovy

75 %

Divadlo Continuo

premiéra 6. srpna 2020

režie: Pavel Štourač

Tentokrát připravil tým okolo režiséra Pavla Štourače takových zastávek dvanáct. U některých (úvodních) se člověk ptá, zda se už soubor neopakuje, ale pak přijdou na řadu obrazy popsané v úvodu a návštěvník se opět propadá do magického světa, kde se nemluví; hlavní roli má pocit a atmosféra.

Dvanáct ostrovů může připomínat sny, ty ostatně byly jednou z inspirací letošní premiéry. Některé poetické, některé tajnosnubné, jiné naopak oživují noční můry či vracející se traumata. 

Připomínat však mohou i nedávnou dobu izolace, záleží na osobním výkladu...


Témata: Divadlo Continuo