z představení Mach a Šebestová

z představení Mach a Šebestová | foto: Nová scéna ND

Nová scéna ND hraje pro děti: Macha a Šebestovou i Svěráka a Uhlíře

  • 0
Nová scéna Národního divadla v Praze ve své nové programové koncepci nabízí pestrý program pro rodiče s dětmi. V rámci tzv. rodinného programu zde pravidelně hostují kvalitní dětská představení z celé České republiky.

Mach a ŠebestováNejbližším představením pro rodiny s dětmi, které Nová scéna nabídne, je Mach a Šebestová kladenského Divadla Lampion, divadelní verze příběhů žáků 3.B a jejich čtyřnohého kamaráda Jonatána. Chybět nebude ani paní Kadrnožková, uličníci Horáček a Pažout nebo výprava do Kropáčkova nemocného krku - to vše v kulisách navržených podle ilustrací Adolfa Borna. Představení se koná již tuto neděli 7. 3. ve 14  hodin.

Z inscenace Kašpárek v rohlíkuDalším rodinným představením na Nové scéně pak bude kabaret oblíbeného Kašpárka v rohlíku s názvem Kašpárek navždy v podání Loutkohry Jihočeského divadla. "Bejbypankový" Kašpárek v rohlíku se pak v této sezóně na Novou scénu vrátí ještě jednou, a to ve své koncertní verzi, ke které tvůrci říkají: "Koncert Kašpárka v rohlíku, to je kapela, show a legrace. Jde o propojení hudebně zdatných divadelníků a divadelně schopných hudebníků. Co koncert, to originál!"

Bohuslav MartinůV dubnu pak rodinný cyklus představení pokračuje Velikonočním speciálem představení Opera nás baví v podání Dětské opery Praha. Na Velikonoční pondělí si kromě velikonočních básniček, písniček a říkadel si Dětská opera tentokrát připravila tematické skladby ze Špalíčku a Otvírání studánek od Bohuslava Martinů. Na závěr celého odpoledne pak budou mít dětští i dospělí diváci možnost shlédnout minioperu od Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka.

Jaroslav Uhlíř a Zdeněk SvěrákPopulární autorská dvojice Uhlíř Svěrák se poté na Novu scénu vrátí na začátku května, kdy v nastudování Dětské opery Praha představí čtyři miniopery Budulínka, Karkulku, O dvanácti měsíčkách a Šípkovou Růženku.

Sérii dětských představení pak doplní představení Kocour v botách Kühnova dětského sboru a v neposlední řadě legendární představení souboru Laterny magiky Kouzelný cirkus, okouzlující filmově-divadelní vyprávění o dobrodružném putování dvou klaunů.

Vstupenky na rodinná představení v cenách od 120 Kč jsou v prodeji v pokladně Nové scény Národního divadla (Národní 4, Praha 1), ve všech pokladnách Národního divadla (Ostrovní 1, Praha 1 a Ovocný trh 6, Praha 1) a v síti Ticketportal.

Rodinná představení na Nové scéně

  7. 3. MACH a ŠEBESTOVÁ Divadlo Lampion
21. 3. KOUZELNÝ CIRKUS Laterna magika (reprízy 3. 4, 24. 4., 29. 5.)
28. 3. KAŠPÁREK v ROHLÍKU II KAŠPÁREK NAVŽDY! - Loutkohra JčD
  5. 4. OPERA NÁS BAVÍ - VELIKONOČNÍ SPECIÁL Dětská opera
11. 4. KAŠPÁREK v ROHLÍKU koncert
  2. 5. MINIOPERY J. UHLÍŘE A Z. SVĚRÁKA Dětská opera Praha
30. 5. KOCOUR V BOTÁCH Kühnův dětský sbor