Tvoří spolu víc než dvacet let, na kontě mají téměř sedmdesát divadelních inscenací, většinou velmi úspěšných – režijní duo Lukáš Trpišovský (na snímku vpravo) a Martin Kukučka. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Náš vztah? Jako manželství po 30 letech, směje se režijní duo SKUTR

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Tvoří spolu víc než dvacet let, na kontě mají téměř sedmdesát divadelních inscenací, většinou velmi úspěšných – režijní duo SKUTR: Lukáš Trpišovský a Martin Kukučka . Kombinují činohru, balet, operu, muzikál, loutkařinu, nový cirkus. Díky své práci se podívali do světa. Posledně připravili magickou komedii Bouře, jejíž premiérou koncem června odstartovaly Letní shakespearovské slavnosti na Pražském hradě.

Nedávno jste oslavili čtyřicítku. Nastala po ní nějaká změna? Už se považujete za dospělé? 
Kukučka:
Lukáši, tak začni.
Trpišovský: Loni jsem si prošel osobní krizí, ale vše dopadlo dobře. S přítelem (hercem Michałem Sieczkowským, pozn. red.) se chystáme stavět dům. Společně jsme našli pozemek a teď budeme mít schůzku s architekty nad projektem. To je třeba velká změna. Nečekal bych, že se dokopu k takto vážnému kroku. Řekl jsem si, že s některými věcmi už není čas otálet. Začal jsem si víc rozvrhovat síly. Zdá se mi, že vše už nejde jen počátečním nadšením. Učím se s energií pracovat.
Kukučka: Padesátníci říkají, že věk mezi 40 a 50 je strašný v tom, že člověk najednou neví, co se s ním děje. Stále častěji něco bolí, zvlášť u nás mužů se často projeví hypochondrie. Organismus se najednou neregeneruje sám. Já jsem zvyklý fungovat jenom na energii. Nemám velké přípravy, rovnou začnu tvořit. Dostat se druhý den po zkoušce zase do formy je pro mě stále těžší. Najednou občas nemám sílu. Nejsem moc vztahový. Nikdy jsem moc nepřemýšlel, zda budu mít rodinu. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma