Michal Dlouhý a Kamil Halbich spolu hrají v představení Švandova divadla Smrt...

Michal Dlouhý a Kamil Halbich spolu hrají v představení Švandova divadla Smrt mu sluší. | foto: Alena Hrbková

O prázdninách vsadí Švandovo divadlo na hity. A Dlouhého s Halbichem

  • 5
Hned čtyři tituly ze sedmičky, kterou Švandovo divadlo během výjimečného prázdninového hraní nabídne divákům, zdobí herecká dvojice Michal Dlouhý a Kamil Halbich. Takzvané Léto ve Švanďáku začíná 25. června.

V době, kdy bývají kamenné scény po celé zemi běžně zavřené, nabídne svým divákům pražské Švandovo divadlo hned třicet večerů. Takzvané Léto ve Švanďáku potrvá od 25. června do 10. července a následně od 16. do 31. srpna. Sázkou na léto si chce scéna vynahradit letošní podivnou koronavirovou sezonu.

Příchozí se dočkají celkem sedmi titulů. Herci Michal Dlouhý a Kamil Halbich se přitom objeví hned ve čtyřech z nich. Vedle zdejších klasik Kdo je tady ředitel? a Kurz negativního myšlení to bude třeba komedie z divadelního prostředí Smrt mu sluší. Oba dva prve zmíněné hity, které se ve Švandově divadle hrají přes deset let, se přitom letos dočkají derniéry; letní hraní tak bude jednou z posledních příležitostí je vidět.

Program dále doplní populární letitá komedie Cry Baby Cry a Pohřeb až zítra z pera Natálie Kocábové. Léto ve Švanďáku nabídne rovněž Scény z manželského života dle slavného filmu Ingmara Bergmana. I zde se diváci dočkají osvědčené dvojice Dlouhý - Halbich.

Z inscenace Kurz negativního myšlení - Švandovo divadlo Praha

„Úspěšný film posloužil jako předloha i k zatím nejnovější inscenaci Ať vejde ten pravý s Denisou Barešovou a Oskarem Hesem, originální lovestory na pomezí hororu a detektivky,“ dodává za divadlo Magdalena Bičíková k sedmému titulu.

Těšte se na hladové herce

„Diváci se mohou těšit na hladové herce - dle slov našeho prezidenta v tomto stavu vydáváme to nejlepší. Potvrdilo se nám to v září, kdy po půlroční nucené uzávěře, byla na chvíli divadla otevřena a těch pár představení, které jsme stihli odehrát, byla úžasná. Svou atmosférou a soudržností,“ láká na program Michal Dlouhý.

Zakoupené vstupenky je možné v případě dalších diváckých omezení podle vlastního výběru přesunout na jiný termín až do konce roku. Lze je i vyměnit za poukazy platné jeden až dva roky.