VIDEO: Akrobatka přejde po provaze od Právnické fakulty až na Letní Letnou

  • 5
Po 350 metrů dlouhém laně přejde od Právnické fakulty přes Vltavu až do Letenských sadů. Skutečně velkolepé zahájení plánuje letošní ročník novocirkusového festivalu Letní Letná, když angažoval provazochodkyni Tatianu-Mosio Bongonga z francouzského souboru Cie Basinga.

Francouzská provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga se bude 14. srpna, tedy v den zahájení festivalu, pohybovat až ve výšce 35 metrů. Českému publiku se akrobatka představila již před šesti lety, kdy při festivalu vystoupala na vrchol šapitó. Tentokrát její procházka po laně povede od Právnické fakulty až na místo konání festivalu, vše za doprovodu živé hudby, která provazochodkyni zahraje do rytmu.

Přímo na Letné pak bude zahájení pokračovat několika představeními pod širým nebem. Akrobatickou show volně inspirovanou šamanismem a mystikou představí uskupení Blackout paradox, nové pouliční představení Cink The Universe představí dvojice mladých performerů, Zuzana Drábová a Jan Jirák, ve festivalovém baru zahraje argentinsko-španělská kapela La Orquesta Informal. Festival Letní Letná potrvá až do 1. září.

Z dalšího programu zaujmou kanadští vousáči z Cirque Alfonse s novinkou Tabarnak či trojice akrobatů ze souboru Théâtre d’Un Jour, kteří si k novince  s názvem Strach - A Fear song ke spolupráci přizvali sopranistku Julii Calbete.

Jako každý rok, i letos si na Letní Letnou připravili premiéru populární tuzemští Losers Cirque Company, bude jí dlouho odkládané představení Hrdinové, které chystají ve spolupráci s Danielem Špinarem a Radimem Vizvárym. Cirk La Putyka pak na Letnou veze svou letošní novinkou Isole.