Igor Orozovič

Igor Orozovič | foto: Lenka HatašováiDNES.cz

O titulní roli se v Bowieho muzikálu Lazarus podělí Orozovič s Rumlem

  • 1
Igor Orozovič a Ondřej Ruml se budou střídat v českém zpracování komorního muzikálu Lazarus, který je jedním z posledních děl Davida Bowieho. Dílo v režii Mariána Amslera chystají do pražského Divadla Komedie na letošní říjen.

Muzikál Lazarus se poprvé představil na konci roku 2015 v New York Theatre Workshop a byl jedním z posledních děl, které David Bowie dokončil před svou smrtí 10. ledna 2016. Následovalo úspěšné uvedení v King’s Cross Theatre v Londýně. Titulní roli u obou inscenací ztvárnil herec Michael C. Hall, jenž se proslavil mimo jiné rolí v televizním seriálu Dexter.

Další uvedení následovala ve Vídni, Düsseldorfu, Hamburku, Norimberku, Amsterdamu či Oslu. Od konce května 2019 je na repertoáru v Melbourne a od října se na komorní dílo může těšit i Praha.

David Bowie napsal muzikál Lazarus společně s irským dramatikem Endou Walshem a kromě jeho starších hitů v něm zní i písně z jeho předsmrtného alba Blackstar.

Popisuje v něm melancholický příběh o samotě, sebedestrukci a potřebě lásky, čímž Bowie vlastně navazuje na více než čtyřicet let starý film Muž, který spadl na Zemi, ve kterém ztvárnil roli mimozemšťana Newtona.

Muzikál uvedou Městská divadla pražská na scéně Divadla Komedie v české premiéře 11. a 12. října. Vedle Orozoviče a Rumla se v dalších rolích objeví Erika Stárková, Pavol Smolárik či Nina Horáková.