Thálie za rok 2010 - Květa Fialová s cenou za roli Maude ve hře Colina Higginse...

Thálie za rok 2010 - Květa Fialová s cenou za roli Maude ve hře Colina Higginse Harold a Maude ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti | foto: Stanislav Zbyněk

Se zesnulou Květou Fialovou se veřejnost rozloučí ve čtvrtek v Divadle ABC

  • 1
Poslední rozloučení s herečkou Květou Fialovou, která ve věku 88 let zemřela v úterý ráno, se uskuteční ve čtvrtek 5. října na jevišti Divadla ABC. Pro veřejnost bude divadlo otevřené od 11 hodin, samotný smuteční akt začne o hodinu později.

„V prvních řadách budou vyhrazena místa pro rodinu a nejbližší Květy Fialové, balkon a horní foyer pak bude k dispozici médiím. Zbývající volná místa mohou obsadit diváci. Ke vstupu není třeba vstupenka,“ uvedla za Městská divadla pražská Zuzana Vernerová.

Již od úterý 26. září je vedle pokladny Divadla ABC umístěno pietní místo. Lidé si zde mohou připomenout některé z rolí Květy Fialové, které ztvárnila v Městských divadlech pražských, či zapálit svíčku. Je zde také kondolenční kniha.

Právě na scénách Městských divadel pražských strávila Fialová většinu své divadelní kariéry, už v roce 1958 ji sem přijal Jan Werich. Po roce 1990 zde herečka nadále působila jako stálý host a ještě do roku 2014 vystupovala ve speciálním benefičním představení Fialové Květy štěstí, které vzniklo k jejím osmdesátinám o pět let dříve.