Jakub Slach v populární inscenaci Caveman

Jakub Slach v populární inscenaci Caveman | foto: caveman.cz

Hvězdy pod televizní věží. Kalich otevře letní scénu uprostřed Žižkova

  • 0
Nová divadelní letní scéna se příští červen otevře přímo pod žižkovskou televizní věží. Takzvané Hvězdné léto bude uvádět hry Divadla Kalich, ale i jiných společností. Dojde třeba i na velepopulárního Cavemana.

Program prvního ročníku Hvězdného léta pod žižkovskou věží se bude opírat o repertoár pořádajícího Divadla Kalich a jeho spřátelených scén, tedy Divadla v Rytířské, Divadla Palace, Divadla Verze, Činoherního studia Bouře a chybět nebude ani populární představení Caveman.

„Naprosto unikátní je systém rychlého zastřešení, kterým bude nová pražská letní scéna vybavena pro případ deště. Díky němu bude možné operativně skrýt pod střechu celé hlediště o kapacitě bezmála 600 míst. Návštěvníci se tak nemusí obávat, že představení nedokoukají kvůli nepřízni počasí,“ popisuje za pořadatele mluvčí Kalichu Jaroslav Panenka.

Hvězdné léto pod žižkovskou věží zahájí 23. června 2019 unplugged koncert písničkáře Tomáše Kluse, o den později zde uvede Divadlo Kalich premiéru komedie kanadského autora Norma Fostera Láska v přímém přenosu s Petrem Čtvrtníčkem, Kristýnou Frejovou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích. 

Z repertoáru Kalichu zde diváci dále mohou narazit třeba na komedie Kočka v oregánu, Pro tebe cokoliv, Dvě noci na Karlštejně nebo Žena za pultem 2.

Poslední představení prvního ročníku je naplánováno na 2. září 2019. Předprodej na celou sezónu nové letní scény bude otevřen 1. prosince na webu akce i na pokladně Divadla Kalich.