Postavu krutého prince Joffreyho Baratheona si v seriálu Hra o trůny zahrál...

Postavu krutého prince Joffreyho Baratheona si v seriálu Hra o trůny zahrál irský herec Jack Gleeson. | foto: © Home Box Office (HBO)

Co se dělo sedmnáct let před Hrou o trůny? Martinův svět míří na jeviště

  • 8
Televizní seriál Hra o trůny z dílny stanice HBO se dočká divadelního prequelu, premiéra bude v roce 2023. Na přípravě se podílí autor literární předlohy George R. R. Martin, který na projektu začal pracovat ještě před současnou pandemií

Produkční tým by divadelní hru rád uvedl na renomovaných scénách v Londýně a New Yorku.

Divadelní hru napíše Brit Duncan Macmillan, který stojí například za adaptací knihy 1984 od George Orwella. Režie se ujme Dominic Cooke. V představení se objeví postavy známé z obrazovek, píše BBC News. Děj se bude odehrávat v době 17 let před začátkem děje seriálu.

„Inscenace se pochlubí příběhem o lásce, pomstě, šílenství a nebezpečí zahrávání si s proroctvím. Odhalí tajemství a lži, které byly dosud jen naznačeny,“ píše se v prohlášení producentů pro média.

Seriál Hra o trůny měl celkem osm řad a stanice HBO jej vysílala v letech 2011 až 2019. Na rok 2022 připravuje HBO tematicky související seriál House of the Dragon (Dům draka). S autorem předlohy Martinem nedávno firma podepsala smlouvu o spolupráci na pět let, píše BBC News. 

Spisovatel prý spolupracuje na přípravě jiného projektu také s internetovou stanicí Netflix.

,