Loutky Spejbla, který slaví sto let.

Loutky Spejbla, který slaví sto let. | foto:  Michal Sváček, MAFRA

Nejen na středních bavlnách. Spejbl stráví léto na zahradě Internationalu

  • 0
Podcasty, outdoorová hra i novinka pro děti. Pražské Divadlo Spejbla a Hurvínka využívá živému umění nepřející časy k přípravám budoucích projektů.

Scéna soustředěná okolo legendární loutkové dvojice odtajnila letní plány. Od 19. června do 12. září totiž hodlá hrát na zahradě hotelu International v Praze 6.

Podcasty Spejbla a Hurvínka najdete zde

V prvním podcastu vyzpovídal Spejbl a Hurvínek samotného Martina Kláska.

„Moc se na naše diváky těšíme! Vynecháme proto obvyklé divadelní prázdniny. Připravili jsme jak hry pro děti, tak i pro dospělé,“ láká ředitelka scény Denisa Kirschnerová. 

Program je zatím ve fázi příprav, scéna nicméně prozradila, že se zde potká s Dejvickým divadlem, Divadlem Semafor a Divadlem Na Fidlovačce. V areálu hotelu Continental by dále mělo svou tvorbu představit i Divadlo Viola, jak prozradil jeho ředitel Robert Tamchyna.

Taktéž na červen pak Divadlo S+H chystá premiéru novinky Hurvínek a nezvaný host. V kusu určeném dětem od čtyř let se Hurvínek a Spejbl seznámí s člunozobcem, který se usídlí u nich doma. Novinku připravili Miki Kirschner a Jana Kubíčková. Fanoušci loutkových hrdinů se stoletou tradicí si mohou poslechnout i podcasty, které scéna uveřejňuje na svých stránkách.

Spejbl a Hurvínek zde „na středních bavlnách“ zpovídají své vodiče či autory hlasů; prvním hostem se stal Martin Klásek. Mluvené slovo zde prokládají archivními dosud nezveřejněnými nahrávkami.

Další novinkou je pátrací outdoorová hra Člobrdění s Hurvínkem, kterou však dosud omezují vládní opatření. Dřívější tvorbu divadla lze sledovat na portálu Dramox.cz.