Eva Holubová ve one woman show Hvězda | foto: Studio DVA

Holubová se výjimečně vrátí k Hvězdě, streamuje i Divadlo na Vinohradech

  • 1
V pátek čeká na diváky ČT art přímý přenos představení Hvězda pražského divadla Studio DVA. Záznamy svých představení pak nově dává k dispozici Divadlo na Vinohradech.

O pravidelném on-line programu, který svým divákům nabízí na Facebooku pražská scéna Studio DVA, jsme již informovali. Nyní mají možnost zdejší produkci zhlédnout i ti, co sociálním sítí neholdují. V pátek totiž čeká diváky ČT art přímý přenos zdejšího představení Hvězda.

Eva Holubová se totiž vrátí ke své one woman show. Inscenaci Hvězda, která se do své loňské derniéry dočkala bezmála 240 repríz, představí živě z pražského divadla Studio DVA. Komedie z pera Patrika Hartla o fiktivní seriálové herečce Vendule Vaníčkové se odehrává během nejdivočejšího týdne jejího života a s nadhledem odkrývá zákulisí českého showbyznysu. 

„Fyzicky na to už nestačím, přeci jen mě Patrik Hartl obsadil před dlouhými osmi lety. Navíc Vendulka Vaníčková je v krizi středního věku a já se z ní dostala teprve nedávno. A tato postava mě do ní vrací,“ komentuje Holubová svůj výjimečný návrat k této roli.

Svůj „nouzový program inscenací“ od pondělí nabízí i pražské Divadlo na Vinohradech. Přes speciální odkaz se diváci každý večer dostanou ke streamu záznamu některého z dříve uvedených představení. Záznamy vznikaly čistě pro potřeby divadla. „Pořizovali jsme je z pracovních důvodů zpravidla na generálních zkouškách prostřednictvím čtyř kamer. Je u nich tedy přítomno publikum. Záznamy nebyly určeny pro veřejné předvádění, jsme si ale jisti, že Vám mohou ve ‚stavu nouze‘ celkem dobře připomenout zážitek, který byste v divadle měli,“ uvádí k projektu pražské divadlo.

„Premiéra“ záznamu je každý den od 20:00, repríza pak následující den v 14:00. V pátek takto divadlo uvede komedii Soudce v nesnázích, v sobotu inscenaci Neffových Sňatků z rozumu. Program na další týden prý bude následovat.

Vedle záznamů pak ve čtvrtek divadlo nabídlo i talkshow ředitelů, tedy Roberta Tamchyny (šéf Violy) s vinohradským ředitelem Tomášem Töpferem. Navazují tak v karanténním režimu na pravidelný program nazvaný Večery bez líčidel. Odkazy na streamy uveřejňuje vinohradská scéna na svých oficiálních stránkách.