Otáčivé hlediště v Českém Krumlově láká na operu, balet i činohru. Ilustrační foto

Otáčivé hlediště v Českém Krumlově láká na operu, balet i činohru. Ilustrační foto | foto: Slavomír Kubeš, MF DNES

Do divadla: Krumlovské otáčivé hlediště nabízí Verdiho, NoD obří loutky

  • 0
Otáčivé hlediště v Českém Krumlově nabízí Verdiho Rigoletto, balet Romeo a Julie i činohru Dekameron. Na vodním hradě Švihov se v půlce srpna představí komedie Mafie a city. A pražský NoD láká na netradiční loutkový soubor Echt Street Puppets.

Otáčivé hlediště Český Krumlov

Až do konce července zde mohou diváci v  Českém Krumlově zhlédnout Verdiho operu Rigoletto, od 2. do 4. srpna ji vystřídá baletní představení Romeo a Julie. Následovat budou dva týdny s komedií Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em), kde se v hlavní dvojroli představí Oldřich Vízner. Od 21. srpna až do 7. září sezonu uzavře Boccacciův Dekameron.

Mafie a city

Na vodním hradě Švihov zvou návštěvníky už na sedmý ročník divadelního festivalu. Letos představí ve dvou dnech hru Mafie a city, jež nabídne milostnou zápletku okořeněnou praktikami sicilské mafie. V režii Ivana Vyskočila se představí Lukáš Langmajer, Veronika Nová a Karel Zima. První večer se role mafiána ujme Josef Laufer, druhý pak režisér Vyskočil.

Man Machine

Je stroj ještě stále loutka v rukou člověka? Na to se ptá soubor Echt Street Puppets, který ve svých představeních uvádí do pohybu tří- a vícemetrové mechanické loutky a zároveň se hlásí k české loutkářské tradici. Hru Man Machine představí v pražském experimentálním prostoru NoD 19. srpna.

Festival ProART

V rámci přehlídky ProART vystoupí v neděli v Brně izraelský soubor choreografií Zen Dance na hudbu Ivy Bittové. Poté se festival přesouvá na týden do Prahy, kde vyvrcholí korejským souborem s choreografií Small Chat nebo italskou inscenací Kisetsu No Iro. Kromě večerních představení nabízí také kurzy.