Mladoboleslavské divadlo uvádí Osiřelý západ Martina McDonagha.

Mladoboleslavské divadlo uvádí Osiřelý západ Martina McDonagha. | foto: Městské divadlo Mladá Boleslav

Divadelní premiéry: V Boleslavi hrají Osiřelý západ, na Smíchově Šamana

  • 0
Divadelní premiéry tohoto víkendu zahájí už v pátek mladoboleslavské zpracování McDonaghovy hry Osiřelý západ. Divadlo Rytířská zahraje komedii Úhlavní přátelé poprvé v sobotu, smíchovské Švandovo divadlo ten den uvede Šamana.

Osiřelý západ (pátek 14. února)
Městské divadlo Mladá Boleslav takto láká na zpracování hry populárního britského dramatika Martina McDonagha: "Máme raději Boha, vlastního bratra, sami sebe, nebo fungl nový sporák s indukční deskou?" V režii Pavla Kheka se jako bratři představí Aleš Petráš a Petr Mikeska.

Úhlavní přátelé (sobota 15. února)
Populární francouzskou komedii o tom, jak snadné je narušit dlouholeté přátelství, představí v české premiéře pražské Divadlo Rytířská. Co může způsobit neopatrné zacházení s mobilem při cestě autem, předvedou v režii Jiřího Seydlera Tereza Kostková, Nela Boudová, Miroslav Vladyka a Radek Holub.

Šaman (sobota 15. února)
Pražské Švandovo divadlo připravilo zatím nezpracovanou básnickou novelu Egona Bondyho. Fantaskní příběh vypráví o soudruhu Šamanovi, kdysi mocném kouzelníkovi primitivní tlupy, jehož sláva a schopnosti začínají upadat. Pravěkou společností navíc obchází Tajná bezpečnost, která Šamana chodí průběžně kontrolovat. Režisérkou a autorkou divadelní adaptace je Viktorie Čermáková. Titulní roli ztvárnil Robert Jašków, úlohu Gestapačky pak Kristýna Frejová.