Jana Boušková, Karolína Půčková a Vilma Cibulková během zkoušení inscenace...

Jana Boušková, Karolína Půčková a Vilma Cibulková během zkoušení inscenace Královny | foto: SpoluHra

Boušková se s Cibulkovou setká v lázních. Na terase zahrají Královny

  • 0
Lázeňský pokoj možná nevypadá jako vhodné místo pro komedii, ale opak je pravdou. Alespoň to tvrdí novinka Královny, kterou v pondělí večer výjimečně uvedou na Severní terase pražského Kongresového centra.

V novince divadelního spolku SpoluHra se v režii Petra Svojtky představí Jana Boušková, Vilma Cibulková a Karolína Půčková.

„Výborně napsaná hra. Tři ženy, které osud svede do jednoho pokoje soukromého lázeňského zařízení. Zde si odžijí kus svého života a vymění si názory,“ uvádí Jana Boušková do děje kusu, jehož autory jsou Michaela Doleželová a Roman Vencl. Každou z hrdinek trápí odlišný problém, ovšem všechny čeká nový začátek.

Pro herečku Činohry Národního divadla je to po letech první příležitost, kdy se na jednom pódiu potká s někdejší kolegyní Vilmou Cibulkovou. „Právě ona mne oslovila. Mně se hra zalíbila, tak jsem kývla,“ popisuje Boušková. 

„Navíc jsem si asi rok v ničem novém nezahrála. Jak byla pandemie, zkoušeli jsme jen takzvaně do mrazáku,“ dodává v narážce na nezvyklou divadelní sezonu, kdy herci sice mohli zkoušet, ale nebylo pro koho hrát.

Herečky prý čeká náročná dvouhodinovka, během níž neslezou z jeviště. Vedle setkání s Cibulkovou si Boušková pochvaluje i spolupráci s Karolínou Půčkovou. „Mladá, velice citlivá herečka. Jsem ráda, že jsem se s ní setkala.“

Královny bude po vyšehradském uvedení možné v létě vidět ještě 18. srpna na letní scéně v Kutné Hoře. Na 8. září plánují slavnostní premiéru v pražském Divadle U Hasičů.