Iveta Bartošová

Iveta Bartošová - Křest časopisu Look | foto: Marek Navrátil

Bartošová se vrací k muzikálu. Jako Mona Lisa

  • 2
Zpěvačka Iveta Bartošová se příští rok představí v hlavní roli nového muzikálu Mona Lisa, který bude mít premiéru 4. března v pražském Divadle Broadway.

Autorem hudby k novému divadelnímu představení je Bohouš Josef ve spolupráci s Michalem Davidem. Texty k písním napsal Lou Fanánek Hagen.

"V knihkupectví jsem objevil knížku Leonarda da Vinciho a na obálce byla Mona Lisa. Řekl jsem si, to je přesně to téma, protože Monu Lisu zná každý. Příběh se opravdu povedl a z Ivety mám radost, protože jsme spolu ještě nespolupracovali, tak se na to moc těším," řekl na dnešní tiskové konferenci Bohouš Josef, který v roli autora muzikálové hudby debutuje.

"Už v minulosti jsem dostala nabídku od tohoto divadla vystupovat v jednom z muzikálů. Tehdy jsem se rozhodla pro jiný muzikál, což mě mrzelo. Teď jsem ráda, že ta možnost přišla a že mě čeká tak nádherná role, jako je Mona Lisa. Muzika, kterou jsem zatím slyšela, je překrásná," řekla Bartošová, která bude v roli alternovat s Dashou a Monikou Absolonovou. Ta ztvárnila titulní roli v muzikálu Kleopatra, kterou právě Bartošová před lety odmítla.

Autorem muzikálu Kleopatra je Michal David, který se podílí i na tvorbě hudebního díla Mona Lisa. "Jsem takový koordinátor toho muzikálu. Bohouš napsal nádhernou muziku. Je to velmi dobrý muzikálový profil amerických typů. Moc tam toho asi nenapíšu, protože Bohouš má spoustu skvělých nápadů a já tam dopíšu jednu, maximálně dvě věci," řekl David, který je prý moc rád, že Bartošová titulní roli přijala.

Zpěvačka má na muzikálovém poli bohaté zkušenosti. V druhé polovině devadesátých let slavila úspěch ve dvojroli Adriany a Sandry v muzikálu Dracula. Trojnásobná slavice působila také v muzikálech Pomáda, Monte Christo, Johanka z Arku nebo Bídníci.

Bartošová, která nyní koncertuje po Česku v rámci turné k novému albu Jsem zpátky, se představila i ve filmu. V roce 1993 získala hlavní roli ve filmu Jaroslava Soukupa Svatba upírů.

Dvaačtyřicetiletá zpěvačka za svou více než dvacetiletou pěveckou kariéru nahrála přes dvě desítky alb. V 80. letech se Bartošová proslavila duety s tragicky zesnulým Petrem Sepešim, se kterým nazpívala například hit Knoflíky lásky. Blonďatá umělkyně zažila na hudební scéně delší pauzy i velkolepé návraty. Za velký comeback je považováno její album z roku 1998 Ve jménu lásky s hity Nekonečná a Tři oříšky.

Ke konci 80. let navázala drobná zpěvačka spolupráci s Orchestrem Ladislava Štaidla, který je otcem jejího jedenáctiletého syna Artura. Po několika letech partnerského soužití se vztah Štaidla s Bartošovou rozpadl. Pár se v současnosti soudí o to, kdo malého Artura bude vychovávat.

V dočasné péči ho má zatím dvaašedesátiletý Štaidl, který se o syna stará s partnerkou Michaelou Novotnou. Soud se přiklonil na stranu otce, protože Bartošová měla psychické problémy, které řešila alkoholem, a loni pak několik týdnů strávila v protialkoholní léčebně. Další verdikt soudu se rodiče dozvědí
dnes.

,