Seriál Místo nahoře se vydá na sídliště

Ondřej Vetchý coby novinář, který si splnil krásný, ale zrádný sen o vlastní vilce v moderním satelitním sídlišti. To je hlavní hrdina nového třináctidílného seriálu Místo nahoře, který Česká televize uvede od 5. dubna.

Po dlouhé době jde o současnou látku, jejíž téma autoři shrnují slovy "o trnitých a křivolakých cestách za štěstím".

Trojice scenáristů - Marek Dobeš, Jiří Pavlovský a Štěpán Kopřiva - slibuje nezvykle drsný pohled na dnešní Česko. Režii má Karel Smyczek, hudbu napsal Michal Pavlíček, text písně Vlastimil Třešňák.

"Příběh rozehrává pestrou mozaiku praktik dravých podnikatelů i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli tu hraje redakce místního deníku, a zejména mladý novinář snažící se proniknout do zákulisí zdejších skandálů. A hlavně tu jde o vztahy, ať už milostné či sousedské, o vztahy ve škole nebo uvnitř rodiny, která se ocitne v existenčním ohrožení," shrnují tvůrci.

Kromě Vetchého a Báry Munzarové v roli jeho manželky představí seriál Miroslava Táborského, Simonu Stašovou, Tomáše Hanáka, Josefa Somra, Vilmu Cibulkovou, Jiřího Schmitzera, Jiřího Lábuse, Viktora Preisse či Barboru Seidlovou, celkem na sto třicet herců. Většina scén se natáčela ve skutečném satelitním městečku nedaleko Prahy, ale také ve Slaném, v Lysé nad Labem, v Nové Vsi pod Pleší či v okolí Mníšku pod Brdy.

Místo nahoře se bude vysílat v rámci "seriálových" pondělků, kde vystřídá nynější řadu Černých baronů.

Seriál Karla Smyczka (vpravo) Místo nahoře nastoupí v ČT po Černých baronech.

Hlavní hrdinové seriálu Karla Smyczka Místo nahoře.