Johnny Depp ve filmu Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Johnny Depp ve filmu Karlík a továrna na čokoládu (2005) | foto: Warner Bros

Johnny Depp je znovu hvězdou roku

Tak jako loni se i letos hvězdou roku stal Johnny Depp. Alespoň podle největší filmové databáze na světě, IMDb.com., kterou používá na třicet milionů lidí.

Volba se tu neřídí názory kritiků, festivalovými cenami ani návštěvností kin. Takzvaný "hvězdometr" prostě jen matematicky zaznamenal četnost internetového vyhledávání jednotlivých jmen, kterých obsahuje na sedmdesát tisíc. Leccos se za dvanáct měsíců změnilo, jen první místo si drží Depp.

Miláček žen měl dobrý rok. Začínal nominací na Oscara za hlavní roli v životopisném snímku Hledání Země Nezemě, pak okouzlil ve dvou novinkách režiséra Tima Burtona, v Karlíkovi a továrně na čokoládu a v loutkové Mrtvé nevěstě, jejímuž hrdinovi propůjčil svou podobu i hlas, a navíc točil dvě pokračování Pirátů z Karibiku, slibující hity kin pro léta 2006 a 2007.

Na takovou žeň nestačila ani "stříbrná" Angelina Jolie, nicméně druhým místem si proti loňské páté příčce výrazně polepšila.

Otázkou je, zda zájem o ni vyvolala pouze úspěšná komedie Pán a paní Smithovi, nebo hojně přetřásaný vztah s jejím hereckým protějškem Bradem Pittem. Odpovědí může být skutečnost, že právě Pitt skončil třetí – před rokem byl šestý – a že se dvojici přezdívá "Brangelina".

U čtvrtého místa pro Lindsay Lohanovou je už zcela zjevné, že zdrojem popularity teprve devatenáctileté dívky se staly hlavně její četné románky a skandálky – letos hrála jen v průměrné rodinné komedii Můj auťák Brouk.

Podobně je na tom pátá Paris Hiltonová, kterou více než horor Dům voskových figurín proslavily milostné výstřelky. Obklopen dalšími mladými kráskami se do první desítky dostal už jen jediný muž, sedmý Tom Cruise, až na jedenáctou příčku se z loňského bronzu propadl Orlando Bloom.

Další příklad vítězství hereček nad jejich protějšky podává Harry Potter: představitelka Hermiony Emma Watsonová skončila patnáctá, tři místa před hlavním aktérem Danielem Radcliffem.

Vůbec mládí poráží legendy: pětadvacítku uzavírají Tom Hanks a Keanu Reeves. 


 

,