Záchrana zraněné turistky na Božím Daru. | foto: Policie ČR

Žena si při běhu na Božím Daru propíchla lýtko hůlkou, odvezl ji vrtulník

  • 255
Vážné zranění si přivodila při běhu s holemi mladá žena v Božím Daru na Karlovarsku. V těžkém terénu našlápla tak nešťastně, že si hůlkou propíchla lýtko. Ženě pomohli policisté, které přivolali kamarádi zraněné turistky.

O události informovala mluvčí cizinecké policie Renata Grecmanová. Právě její dva kolegové, kteří zrovna měli poblíž hlídku, totiž přispěchali zraněné na pomoc.

„Při společné hlídce na hraničním přechodu Boží Dar k nim přiběhli dva turisté, kteří je požádali o pomoc pro zraněnou kamarádku. Okamžitě zareagovali, informovali Zdravotnickou záchrannou službu a společně se rozběhli k mladé ženě,“ popsala Grecmanová.

Policisté ženě zapíchnutou hůlku zafixovali tak, aby se s ní nedalo hýbat. Jelikož měli obavy, že by žena mohla kvůli závažnému zranění upadnout do bezvědomí, pokoušeli se získat další informace důležité pro lékaře.

„Zjistili, že nemá žádné alergie na léky, a lékař jí tak mohl dát po příjezdu tišící prostředky na bolest. Kvůli závažnému zranění byla žena do nemocnice transportována helikoptérou,“ uvedla mluvčí.

Pro jednoho z dvojice policistů, Františka Hyčka, to byla první podobná zkušenost. Jeho kolega Ondřej Slavík se ale do situace, kdy poskytoval první pomoc, dostal už potřetí. 

„V minulosti se například ocitl u dopravní nehody, kde byli vážně zraněni dva muži, kterým stejně jako v tomto případě poskytl první pomoc,“ dodala Grecmanová.