Zloději napěchovali auto kradeným konopím, zastavila je policejní hlídka

  • 0
Smůlu měli zloději, kteří ukradli z opuštěného domu v Jáchymově na Karlovarsku deset kilo konopí. Když s kořistí ujížděli, rostlinami napěchované auto zastavila policejní hlídka. Problémy ale teď má i pěstitel, na kterého tím zloději policisty přivedli.

Auto kontrolovali policisté v polovině února, o případu informovali až nyní v souvislosti s obviněním pachatelů.

„Hlídka policistů z Ostrova tehdy zastavila osobní vozidlo značky Škoda, které řídil šestadvacetiletý muž a na místě spolujezdce seděl muž o rok mladší. Při kontrole policisté zjistili, že ve vozidle převážejí velké množství rostlin konopí,“ uvedla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Policisté začali pátrat po tom, kde muži k takovému množství drog přišli. Zjistili, že rostliny pocházejí z krádeže.

„Oba muži se spolu domluvili na krádeži konopí z neobývaného domu v Jáchymově, které zde neoprávněně pěstoval šestačtyřicetiletý muž. Na místo přijeli autem. Rostliny konopí vytrhali z květináčů a naložili do vozidla. Plánovali, že je později usuší a vyrobí z nich marihuanu,“ vysvětlila mluvčí.

Policisté oba muže zadrželi a konopí o hmotnosti necelých deseti kilogramů odvezli. Po usušení činila váha rostlin téměř 2,5 kilogramu.

Kriminalisté navíc zjistili, že starší z mužů od loňského listopadu do letošního ledna prodával marihuanu nezletilým. I se svým komplicem nyní čelí obvinění z krádeže a z nedovolené výroby drog.

„Hrozí jim až desetileté vězení, neboť byl čin spáchán ve značném rozsahu,“ upřesnila Týřová.

Bez trestu nevyvázne ani šestačtyřicetiletý pěstitel konopí. Muž ze Sokolovska může dostat také desetiletý trest za to, že konopí v opuštěném domě pěstoval.