(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Muž přes internet objednal kokain, v zásilce ho vyčenichal pes celníků

  • 12
Kokain objevili v poštovní zásilce ze zahraničí chebští celníci. Policie zjistila, že si ho do Čech nechal poslat zájemce, který drogu koupil na internetu a zaplatil virtuální měnou bitcoin. Nyní policisté muže obvinili.

Pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj kontrolovali v lednu poštovní zásilky a přitom jejich služební pes specializovaný na vyhledávání drog reagoval na poštovní vak přepravovaný z ciziny.

„Následně při podrobné prohlídce zásilky zjistili, že se v ní nachází bílá sypká látka. Orientační test ji předběžně vyhodnotil jako kokain,“ informoval krajský policejní mluvčí Michal Žáček.

Případ, o němž policisté informovali až nyní, se dostal na stůl chebským kriminalistům. Ti zjistili, kdo si zásilku objednal.

„Je to čtyřiatřicetiletý muž z Hradce Králové, který si nechal z cizí země zaslat do České republiky obálku s dvěma igelitovými sáčky, v nichž se ukrýval kokain o celkové váze přes 13 gramů. Obálka s drogou mu byla zaslána prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb na základě jím vytvořené objednávky na internetu. K platbě za službu použil kryptoměnu bitcoin,“ popsal mluvčí.

Zemi odkud si pachatel drogu nechal poslat, ale policisté neupřesnili. Nyní ho obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za to mu hrozí až pětileté vězení.