VIDEO: Policisté zastavili prchajícího řidiče zátarasem ze kmenů stromů

  • 29
Až stodvacetikilometrovou rychlostí prchal před policejní hlídkou řidič na Sokolovsku. Dokonce projel kruhový objezd v protisměru. Důvodem nejspíš bylo i to, že měl zákaz řízení.

Policisté v Kynšperku nad Ohří si v neděli krátce před třetí hodinou ranní všimli podivného chování řidiče Mercedesu Vito.

„Vozidlo odbočovalo směrem k policejní hlídce. Následně však z odbočovacího pruhu rychle vyjelo, přidalo na rychlosti a pokračovalo v jízdě po ulici Chebská. Městem ujíždělo rychlostí i 120 kilometrů v hodině,“ popsala krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Policisté začali ujíždějící auto pronásledovat a pokoušeli se ho zastavit. Řidič však na majáky ani houkačku nereagoval.

„Projel kruhový objezd v protisměru, odbočil na silnici I/6, pokračoval směrem k obci Zlatá, dále na Lazy a dalších několik kilometrů ujížděl Slavkovským lesem. Během pronásledování hlídka průběžně informovala o situaci operační středisko, které do akce nasadilo další hlídky,“ uvedla mluvčí.

Řidič zastavil až padesát metrů před zátarasem, který policie vytvořila za obcí Lazy. Na cestu najela dvě služební auta a policisté zároveň dali přes cestu kmeny stromů. Překážku označili červenými blikajícími světly, aby do ní řidič nenarazil.

Pak už policisté šoféra za užití donucovacích prostředků zadrželi. „Dvaatřicetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol, její výsledek byl negativní. Test na drogy ale odmítl,“ řekla Krejčí.

Později vyšlo najevo, že Městský úřad v Sokolově muži zakázal řízení. Nyní mu za maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí až dva roky vězení.