„Vor v zakoně“ se ukrýval v Karlovarském kraji, po dopadení je ve vazbě

  • 53
Policie zadržela v Karlovarském kraji mezinárodně hledaného nebezpečného cizince. Dvaapadesátiletý muž z Arménie je podezřelý z organizovaného zločinu. Zásahová jednotka jej chytila v jedné z chatových oblastí.

Muž podle policie působí jako takzvaný vor v zakoně, vysoká kriminální autorita zločineckých skupin ze zemí bývalého Sovětského svazu. Zadržen byl na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu Arménie.

„Důvodem vydání zatykače byla skutečnost, že se jedná o významného člena organizovaného zločinu, který je ozbrojen a nebezpečný,“ informoval policejní mluvčí David Schön.

Hledaného cizince zadrželi policisté odboru pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování společně se zásahovou jednotkou karlovarských policistů na začátku června.

„Samotné zadržení bylo velmi rychlé a muž se nezmohl na žádný odpor. Aktuálně je již ve vazbě a justiční orgány intenzivně pracují na jeho vydání k trestnímu řízení do Arménie,“ uvedl mluvčí.

Nasazení zásahové jednotky předcházelo intenzivní operativní rozpracování vedené v několika státech v rámci Evropské sítě cíleného pátrání.