Záchrana hříběte, které v osadě Jelení spadlo do třímetrové díry. (11. listopadu 2021) | foto: HZS Karlovarského kraje

Hříbě spadlo do třímetrové jámy a nemohlo ven, vytáhli ho hasiči

  • 7
Hasiči zachraňovali v krušnohorské osadě Jelení hříbě, které spadlo do třímetrové jámy. Zvíře museli vytáhnout s pomocí lezecké techniky.

Událost se stala ve čtvrtek dopoledne. Do Jelení se na pomoc hříběti sjeli hasiči ze tří jednotek. Na místo vyrazili také horští záchranáři.

„Do tři metry hluboké díry u cesty tam spadlo hříbě. Hasiči ve spolupráci s horskou službou použili lezeckou techniku pro vytažení zvířete,“ popsal mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Jak se hříbě do nebezpečné situace dostalo, hasiči neuvedli.

Událost měla šťastný konec. Záchranářům se po několika desítkách minut podařilo zvíře vyprostit. „Záchranná akce trvala čtyřicet minut od příjezdu na místo,“ doplnil Kasal.

Malého koně, který vyvázl bez vážného zranění, si od záchranářů převzal majitel. Na místo ale raději ještě dorazil veterinář, který koníka prohlédl.

Hasiči ale nemohli nebezpečné místo nechat neoznačené. „Díru proto označili výstražnou páskou, přes operační středisko byl o nebezpečném místě informován starosta obce,“ doplnil mluvčí.