V galerii karlovarské krajské nemocnice, v prostorách centrální vstupní haly,...

V galerii karlovarské krajské nemocnice, v prostorách centrální vstupní haly, vystavují studenti oboru oděvní design karlovarské střední uměleckoprůmyslové školy. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Práce budoucích oděvních designérů rozjasnily prázdné prostory nemocnice

  • 0
Neobvyklá výstava je k vidění v prostorách karlovarské nemocnice. Jedná se o ročníkové práce studentů oboru oděvního designu z karlovarské uměleckoprůmyslové školy. Jejich práce rozjasnily prázdné výstavní plochy v nejfrekventovanějších prostorách nemocnice, kudy denně projdou stovky pacientů a návštěvníků.

K vidění bude až do konce srpna. „S karlovarskou uměleckoprůmyslovou školou a jejím vedením skvěle spolupracujeme již řadu let,“ uvedl generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März. 

„Tato výstava prací studentů není první a předpokládám ani poslední, kterou zde máme. Naším cílem je touto cestou zpříjemnit nemocniční prostředí nejen pro naše pacienty, ale i návštěvníky, “ dodal ředitel. 

Výstava je také výsledkem práce studentů, kteří se i mimo školu dokázali vyrovnat se svými povinnostmi.

„Jsme rádi, že jsme mohli po náročné době pandemie představit veřejnosti práci našich studentů. Přestože velkou část školního roku strávili mimo školní budovu, dokázali se s novou náročnou situací vypořádat opravdu se ctí a jejich práce jsou velmi zdařilé,“ doplnila ředitelka Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary Markéta Šlechtová.